Бањалука

Вјеровали или не: Миличевић се похвалио побједом над ЦИК-ом који је изабрала опозиција

  • Извор: АТВ
  • 27.09.2024. 15:26

Предсједник СДС-а Милан Миличевић похвалио, како је рекао, побједом над Централном изборном комисијом којој је Суд БиХ поништио одлуку да овој странци забрани учешће на изборима. Овакве изјаве Миличевића су за рубрику "вјеровали или не", с обзиром на то да су неки чланови уско повезани с опозиционим странкама из Републике Српске.

Самим тим, Миличевић се похвалио, може се слободно рећи, побједом над самим собом.

"Доказали смо да је незаконито и неуставно покушана елиминација Српске демократске странке (СДС) из изборног процеса. СДС је побиједио", славодобитно се похвалио Миличевић.

Већ дуже вријеме бројни медији пишу о томе да су неке од чланова ЦИК-а изабрале опозиционе странке из Републике Српске, међу којима је и СДС, а то су поједине њихове опозиционе колеге потврдиле. Тако се Смиљана Бабић Моравац својевремено захваљивала члану ЦИК-а Јовану Калаби, и то, ни мање ни више него, као страначком колеги "који је извршио притисак на ЦИК".


"Хвала нашем партијском колеги Јови Калаби и предсједнику Бореновићу што су извршили притисак на ЦИК", говорила је тада Бабић Моравац.

Повезаност чланова ЦИК-а са опозицијом из Српске ту се не завршава. И Вања Бјелица Прутина има везе с опозицијом - и то СДС-ом, а сада се Миличевић хвали некаквим побједама над ЦИК-ом. Бјелица Прутина је била савјетница бившег лидера ове странке Мирка Шаровића, али Миличевић пропушта то да каже.

Član PDP-a priznao povezanost ove stranke i člana CIK-a?

Član PDP-a priznao povezanost ove stranke i člana CIK-a?

Ни грађани нису баш убијеђени у стварну "побједу" СДС-а над ЦИК-ом. Неки сумњају да је све било договорено између странке и Централне изборне комисије. Вјероватно у циљу подизања рејтинга СДС-а који је у већ годинама у вртоглавом паду, али судећи по коментарима грађана, то није прошло.

"Не лажи! Све сте то договорили са ЦИК-ом, Судом БиХ и Уставним судом БиХ, не би ли вам се покушао поправити рејтинг, јер пракса тих органа у задњих пар година је да ниједно рјешење ЦИК-а никада до сада није промијењено у коначници!", поручио је један читала испод текста о Миличевићевој славодобитној појави и то на порталу блиском опозицији.


"Да се борите за Републику Српску као за себе, гдје би нам био крај", поручио је други читалац на истом медију.

Договорено или, заиста апсурдно звучи да се лидер СДС-а хвали некаквим побједама над институцијом чије су чланове управо постављале ова, и друге опозиционе странке.

Пратите нас и путем Вибера