Сташа Кошарац

За српске представнике у Савјету министара БиХ 9. јануар нерадни дан

  • Извор: АТВ
  • 12.12.2023. 11:38

Министар спољне трговине и економских односа Сташа Кошарац саопштио је да су министри и замјеници министара из Републике Српске у Савјету министара одлучили да 9. јануар - Дан Републике Српске буде нерадни дан за све српске представнике у заједничким институцијама.

"Данас смо на координирајућем састанку министара и замјеника из Републике Српске упутили позив свим српским представницима на заједничком нивоу да достојанствено и у заједништву са грађанима и институцијама Српске обиљежимо 9. јануар, Дан Републике Српске", написао је Кошарац на Инстаграму.

Он је истакао да је 9. јануар нерадни дан, у складу са Законом о празницима Републике Српске.

"То је наш празник и биће нерадни за све српске представнике у институцијама на нивоу БиХ, без обзира на то што је у ФБиХ радни дан. Зато позивамо све српске представнике на заједничком нивоу да се окупимо око Дана Републике и тај дан поносно обиљежимо заједно са нашим грађанима широм Српске!", написао је Кошарац.

Састанку су присуствовали и министар финансија и трезора Срђан Амиџић, те замјеници министра одбране Александар Гогановић, министра комуникације и транспорта Огњен Јањић и министра цивилних послова Миријана Мојић.


Пратите нас и путем Вибера