Инспекторат

Десетине хиљада марака штете - Бројне неправилности у пословању "Центрума"

  • Извор: АТВ
  • 13.08.2024. 19:51

Пуне руке посла протеклих неколико седмица имали су тржишни инспектори у предузећу "Центрум".

Прочешљали су пословне књиге и осталу документацију, а све на основу анонимне пријаве незадовољне муштерије. Преконтролисали су рад свих осам продајних објеката и управе предузећа и имали су шта да виде.

Од неслагања у цијенама, рачунима, неправилности у пословној документацији, до неправилности са декларацијама код техничке робе.

Епилог, десетине хиљада марака штете. 

- Вриједност робе ван промета је негдје око 60 хиљада марака, прецизно 59 хиљада марака, а вриједност издатих прекршајних налога је прецизно 33.800 КМ. Углавном, ти прекршаји се односе на цијене, на декларације, на робу која није прописано декларисана - каже Радивоје Гаврић, главни Републички тржишни инспектор.

Ради се о уобичајеној активности Инспектората, каже Гаврић. Дневно добију десетак сличних жалби на рад бројних привредних субјеката у Републици Српској, и према Закону о заштити потрошача, дужни су да провјере све пријаве. Међутим, напомиње да ово није први пут да се неко жали на рад и пословање "Центрума". 

- Недавно смо имали сличну пријаву гдје субјекат има 30 пословних јединица, и наравно, инспектори оду и провјере. Наша је обавеза и задатак да морамо провјерити одређене наводе запримљених пријава, и ми смо због тога ту, ми то морамо чинити ми то морамо радити - додаје Гаврић. 

Покушали смо и да добијемо коментар и из "Центрума", како ће све ово утицати на њихово пословање и да ли су неправилности уклоњене. Међутим, у тој компанији су нам рекли да тренутно нема никога из управе ко би могао ово да коментарише. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?