"Нападају нас само јер смо Срби"

Дјеца са КиМ у Приједору: ''Осјећај слободе је оно што нам се највише свиђа!''

  • Извор: АТВ
  • 27.06.2024. 19:37

Кристина Трајковић и Анђела Јанчетовић први пут су са Косова и Метохије дошле у Приједор. Осјећај слободе је оно што им се највише свиђа у Републици Српској.

"Овдје се осјећамо некако слободније да се шетамо и овдје нам је стварно много лијепо. Немамо толико паркова и шеталишта колико има овдје. Ово је велики град и баш нам је лијепо", каже Кристина.

Живот на Косову и Метохији није једноставан. Изложени смо разним нападима, само зато што смо Срби. Добро нам дође што имамо прилику да нас наши људи дочекају овдје, додаје Анђела. 

"Тамо сам се родила, одрасла, тамо ми је родбина, другари. Баш је лијепо, али некако овдје ми је љепше. Овдје имамо баш слободу и да се прошетамо и све то, ал доле немамо због Албанаца и плашимо се", каже Анђела. 

Домаћин дјеци са Косова и Метохије већ трећи пут је Јелена Ољача, учитељица у Основној школи "Доситеј Обрадовић". Труди се каже да дјеци прикаже све оно по чему је препознатљив Приједор. 

"Трудим се да им покажем све овдје у Приједору, оно по чему је познат, чари. Од свих наших знаменитости и све што ми желимо да дјеци покажемо, они највише воле ту слободну шетњу", каже Јелена.

Дјеца са Косова и Метохије у Приједору бораве до суботе. Све се реализује у оквиру пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске".



Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.