Бањалука

До Острога за Сергеја: Игор, Марко, Немања, Предраг и Ванеса синоним за хуманост

  • Извор: АТВ
  • 13.05.2024. 19:27

До Острога за Сергеја - отишли су Игор, Марко, Немања, Предраг и Ванеса синоним за хуманост. Пет великих људи прешло је за 12 дана на стотине километара до једног од највећих светилишта како би помогли Сергеју Ступару. Сва прикупљена средства ићи ће за његово лијечење.

"Оно што можемо, што је у нашој моћи, да проходамо, неком ће то вјероватно значити сама та бројка да купите километре наше све је то неки хуман чин и задовољство је урадити тако нешто“, каже Игор Шкорић. 

Није било лако, признају, али снагом, вољом и истрајношћу дошли су до циља. Под Острог су стигли тачно на празник Светог Василија. 

"Био је огроман број људи, чекало се по седам-осам сати да се дође до моштију, предобар осјећај. Издржало се све Богу хвала, ако Бог да да Сергеј оздрави да то све буде како треба“, каже Марко Вучић.

Млади Бањалучанин је прије 10 мјесеци доживио саобраћајну незгоду у којој је задобио тешке повреде главе и пао у кому. Куповином километара или позивом на број 1413 Сергеј ће бити корак ближе одласку за Русију. 

"Позовимо број 1413 или купите километар, један километар кошта 20 КМ, па ако сте заинтересовани да помогнемо Сергеју Ступару да Бог да да се излијечи“, каже Немања Шкорић.

На основу купљених километара прикупљено је око 3.000 КМ. Прије хуманитарног ходочашћа петоро младих контактирало је Сергејеву мајку Свјетлану, каже  дирнута је овим гестом и  сваки пут се пријатно изненади када види људе који су спремни помоћи некоме кога ни не познају.

"Уопште да неко ради такве хуманитарне ствари за некога кога не зна, тад сам била шокирана, стварно, свака им част ја не знам шта више да кажем. Ја се надам да ћемо ми успјети да скупимо бар већину новца, ако не све, јер ја имам један одређени рок времена кад одемо за Москву да платим остатак новца не морам одмах да платим све. Битно је да ми само сакупимо одређени износ који нам је потребан да ми само одемо“, каже Свјетлана Бендаш. 

 За Сергејев пут у Москву и лијечење матичним ћелијама потребно је 350.000 марака, до сада је прикупљено нешто више од 200.000.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм