Nedavno ostali bez majke

Humanitarac Milan Savanović posjetio i pomogao višečlanu porodicu Kokić

  • 31.05.2021. 09:54

Višečlana porodica Kokić nedavno je ostala bez majke. Desetoro djece, uzrasta od četiri do 17 godina ostalo je bez onog najvrijednijeg u životu, podrške, oslonca, uzora. Tridesetsedmogodišnja Biljana Kokić preminula je od zloćudnog karcinoma. Majka heroj, kako su je zvali Brođani, nije uspjela da na životni put izvede sedam sinova i tri kćeri i obezbijedi im krov nad glavom.

Potresna priča je alarmirala širu javnost koja se nesebično uključila u humanitarnu akciju i izrazila spremnost da pomogne ovoj porodici. Opština Brod je otvorila račun za posebne namjene, a uveliko se sprovode i akcije prikupljanja pomoći u ličnoj režiji, kako anonimno tako i javno.

Kokići u Brodu žive kao podstanari. Desetoro braće i sestara uzrasta zabavišta, osnovne i srednje škole, odrastali su pod hrabrim majčinim skutima, čija je želja bila da svi žive pod jednim krovom i budu vaspitani kao dobri ljudi.

Istaknuti humanitarac čija djela su vidljiva širom Republike Srpske jeste i banjalučki veterinar Milan Minja Savanović, koji se aktivirao čim je čuo za ovu porodicu. Životna priča i aktuelna situacija koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, podstakla je Milana da se odluči na ovaj potez. Ovaj dobrodušni čovjek iskoristio je svoja poznanstva i organizovao prikupljanje pomoći. Za svega 15-ak dana, Minja je sakupio nekoliko hiljada konvertibilnih maraka koje je iskoristio za kupovinu neophodnih potrepština ovim mališanima. Nije lako svaki dan pripremiti minimalno 30 obroka, to iziskuje značajna sredstva.

– Želim da vam se zahvalim dok ste živi što ste omogućili da ova porodica dobije osnovna sredstava za život. Mali Kokići su dobili novu veš mašinu, televizor, higijenu, hranu, odjeću, obuću, posteljinu, slatkiše, kompletan školski pribor, igračke, a stvar koju moram da izdvojim je ta da nam se javila Natasa Saremi koja želi da ovim junacima uplaćuje svaki mjesec po 500 dolara (oko 800 KM). Hvala i našem Baštioniku na učešću i podršci. Vrijednost akcije je 3274.55 KM + stvari koje su donirane, ukupno oko 4 hiljade. Mi idemo dalje, još jače, dok ne dobiju svoju kuću. Volim vas sve i hvala Gospodu što nas iskupi i udostoji da budemo danas bar na kratko sa njima, istakao je Milan.

Opština Brod otvorila račun za posebne namjene

Podsjećamo, ukoliko i vi želite da se priključite akciji pomoći za ovu porodicu, možete to učiniti u vlastitoj režiji kao Milan, a možete i putem računa za posebne namjene putem kojeg se sakupljaju sredstva za kupovinu kuće porodici Kokić:

Račun u konvertibilnim markama: opština Brod – poseban račun za pomoć socijalno ugroženoj porodici Kokić, broj računa: 562-005-81651888-44 kod NLB  banke ad Banjaluka.

Pomoć se može uplatiti i na devizni račun: opština Brod – poseban račun za pomoć socijalno ugroženoj porodici Kokić, Svetog Save 17, 74 450 Brod, IBAN: BA 395620058165190202, SWIFT BIC: RAZBBA22, NLB banka a.d. Milana Tepića broj 4, 78 000 Banjaluka, BiH.

Тагови: