УКЦ Српске

Медицински транспорт хеликоптером из Требиња у Бањалуку: Шобот дочекао пацијента и посаду

  • Извор: АТВ
  • 23.09.2024. 17:58

Данас у току дана Хеликоптерски сервис Републике Српске извршио је још један хитан ваздушни медицински транспорт, превозећи пацијента Б.Б., рођеног 1963. године, из Опште болнице Требиње у Универзитетски клинички центар Републике Српске због акутног инфаркта миокарда. Овај транспорт представља 58. ваздушни медицински транспорт реализован у текућој години.

Посаду Хеликоптерског сервиса Српске на УКЦ-у дочекао је доктор Никола Шобот.

"Инфаркт миокарда је озбиљно стање које захтијева хитну медицинску интервенцију, а сваки минут је од суштинске важности. Управо у оваквим тренуцима транспорт хеликоптером омогућава брже и сигурније пребацивање пацијената до специјализованих здравствених установа, чиме се повећавају шансе за преживљавање и опоравак“, рекао је доктор Никола Шобот. 

Шобот је појаснио да је пацијент Б.Б. хитно превезен хеликоптером како би му се обезбиједила адекватна медицинска помоћ и наставило његово даље лијечење на Клиници за кардиологију УКЦ-а Српске.

В.д. директора Хеликоптерског сервиса Српске Бобан Кустурић рекао је да ваздушни медицински транспорт игра кључну улогу у очувању живота и здравља пацијената у ургентним ситуацијама. 

"Осим брзине, овај облик транспорта омогућава приступ стручњацима и ресурсима који можда нису доступни у локалним болницама. Такође, доприноси бољој повезаности између здравствених установа, што је од виталног значаја за ефикасно управљање хитним случајевима“, рекао је Кустурић.

Кустурић је поручио да Хеликоптерски сервис Републике Српске наставља да буде стуб подршке у хитним медицинским ситуацијама. 

"Транспорт пацијента Б.Б. из Требиње у УКЦ Српске још је један пример преданости и професионализма овог сервиса. Сваки успјешан транспорт доноси наду и прилику за опоравак, а тимови који стоје иза овог сервиса заслужују све похвале за свој рад и посвећеност“, закључио је Кустурић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:25 Страначка хроника

    ''Страначка хроника

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)