Чесма

Месо, лук, зачини, добро друштво, музика: Сјајна атмосфера на ''Котлићијади''

  • Извор: АТВ
  • 08.09.2024. 19:24

Више врста меса, лук, зачини, добро друштво, музика - то је оно што треба за добар котлић. Кутлаче је данас на ушћу Врбање у Врбас укрстило на стотине кувара из Српске, али и региона. Тајне састојке ни са ким нису дијелили. Уз котлић на плус 30 није никоме сметало.

"Котлић УКЦ-а ће се разликовати по много чему. Разликоваће се по састојцима, оним познатим и мање познатим, а и по свему осталом, али, прије свега, по стручности, по стручности котлића“, каже члан једне од екипа.

"Организација је врхунска, све имамо обезбијеђено овдје, од воде, леда, пића, музике, све је обезбијеђено, тако да што се тиче организације, организација је врхунска“, додаје други.

"Рецепт за добар котлић је добра воља, ако има добре воље и све остале мирођије, и још нешто што вам не можемо рећи“, каже један учесник.

"Добили смо месо од организатора, добили смо уље, со, ми смо додали још неке своје зачине, a тајни зачин нећемо откривати. Друштво феноменално, музика феноменална. To je Крајина, то смо ми. Ми уживамо у томе“, поручује један од учесника.

"Mи имамо најбољи котлић, зато што имамо најбоље састојке и најбољи смо кувари, а и најбољи смо конзументи, тако да, не може се отети“, поручују из једне екипе.

Ипак, жири је одлучио да је најукуснији спремила екипа из Дјечијег дома "Рада Врањешевић“. Одмах су знали шта ће с наградом.

"Ми се у име радника одричемо своје награде у име наше дјеце, корисника Дома 'Рада Врањешевић'“, рекла је в.д. директора Дома "Рада Врањешевић“ Даријана Кецман. 

"Имајући у виду да су они данас најбољи, добиће од мене 50.000 за дјецу“, поручио је предсједник Републике Српске Милорад Додик након проглашења побједника.

Најбољи котлић припремила екипа Дома ''Рада Врањешевић''; Додик: Од мене још 50.000 КМ за дјецу

Најбољи котлић припремила екипа Дома ''Рада Врањешевић''; Додик: Од мене још 50.000 КМ за дјецу

Пробао је котлић и предсједник Републике. Лијепо дружење, каже Милорад Додик, с људима који воле крајишку музику, добру забаву и одличну храну.

"Тамо гдје су људи, ту смо и ми. Дивно је од организатора што је претходно овај овдје плато који је заиста изгледао потпуно неартикулисан довео у неку функцију и то значи да под притиском оваквих догађаја сигурно мора да размишљамо да то још више уредимо као једно збориште и једно мјесто окупљања, излетиште за Бањалучане, које ће бити једнако атрактивно као и нека у околини“, каже Додик.

И овај пут се предсједник Српске латио микрофона.

Додик запјевао на Котлићијади у Чесми

Додик запјевао на Котлићијади у Чесми

Задовољни и организатори. Да све прође у најбољем реду побринуле су се и јаке снаге МУП-а, а ту су били и љекари. Један од њих је био и најгласнији промотер "Крајишке Гуче“ - директор највеће здравствене установе у Српској.

"Спој традиције, крајишке пјесме и трубача Гуче и пресрећан сам. Пуно људи, преко 300 котлића, неколико хиљада учесника, весеље, пјесма на једном дивном мјесту које је било зарасло, које је сада уређено и мислим да ће се убудуће овдје одржавати лијепе манифестације“, поручује промотер "Крајишке Гуче“ и директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић.

Кувало је и закувало још доктора и директора. Неки нису вјешти, али кажу, научиће. Неки и те како знају како треба. Ипак свима њима је на првом мјесту дружење.

"Задовољство је данас бити са својим народом. Овдје смо данас да се дружимо, али и да покажемо да Бањалука треба да се развија у свим својим дијеловима“, каже начелник Кардиохирургије УКЦ-а Српске Никола Шобот.

Дружење се наставља до касно у ноћ. Оно што је загарантовано, хране неће зафалити, али ни доброг провода.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: