Освојили злато

Најбоља јагњетина се једе на Моску: Тихо за АТВ открио тајну

  • Извор: АТВ
  • 20.04.2025. 19:35

Јагње с' мјеста, младо, добро осољено, умјерен жар и лагано окретање око три сата, рецепт је за чувену јагњетину на Моску. АТВ-у то открива месар Тихо који каже да зна на дан испећи и више од 20 јагњади.

"Н: Шта је најважније за добру јагњетину? Па добро јагње, с мјеста јагње добро, ово су све јањци из наших херцеговачких села. Најбитније је да је свјеже јагње, ми их држимо живе до печења а онда мало и искуства све се састало али најбитније да је јагње добро. Н: Шта значи с мјеста? Овај дио овамо Билећа, Љубиње, Требиње, локална села. Н: Је л' тачно гдје има зановети да је најбоље јагње? Тачно, кажу старији људи, то је то“, прича нам месар Тихомир Ђонлез.

"Н: Волите ли ви јагњетину? Обавезно, па видиш на мени да нисам вегетаријанац. Н: Који дио јагњета је најсочније месо? Па све зависи, народ највише воли плећку, ребра, врат. Ја волим појести па онда волим гдје нема много кости, бут“, додаје Тихомир.

Јагње на ражњу изгледа лијепо али у тањиру још љепше.

Прича о јагњетини на Моску није без разлога, на прошлогодишњој јагњијади у великој конкуренцији њихово печење се окитило златом. Тада је срушен мит да се најбоља јагњетина једе у Јабланици.  

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: