Иако су прошла тек два дана од отвореног позива

Пољопривредници веома заинтересовани за набавку трактора из Бјелорусије

  • Извор: АТВ
  • 28.05.2024. 19:13

Семберски пољопривредници су веома заинтересовани за набавку трактора из Бјелорусије, иако су прошла тек два дана од отвореног позива. Ако је судити по досадашњем искуству набавке механизације из Мађарске, пољопривредници очекују добре услове и сада.

"Што се тиче самог овог пројекта, да је одлична ствар и пројекат је више него добар. Видим од јутрос да има баш заинтересованих пољопривредника, понављам да је што се тиче самог јавног позива да је екстра одрађен, ако ви дајете својих 40% средстава, онда је то права ствар", каже Бошко Радић, Удружење пољопривредних произвођача села Семберије.

Све ово је резултат недавне посјете предсједника Републике Српске Милорада Додика Бјелорусији. Почетком маја, делегација Министарства индустрије Бјелорусије потписала је у Бањалуци трогодишњи споразум о сарадњи са министарством пољопривреде Српске. Министар Саво Минић да је набавка трактора само почетак. 

"У овом моменту би могли искористити 60% подстицаја да занове ту механизацију, у разговору са дистрибутером и са колегама из Бјелорусије, реализација пројекта који је започео почео предсједник Додик и предсједник Лукашенко се ево на неки начин приводи крају, ми ћемо у петак већ имати сума сумарум тих захтјева", каже Саво Минић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Цијена је одређена и неће поскупити, а обезбијеђена је и сервисна мрежа. Пољопривредници на интернет страници, могу пронаћи и образац изјаве коју морају попунити и послати на мејл адресу назначену у Позиву.

Након изражавања интереса за набавку трактора „Беларус“, министарство ће прописати и Правилник, на основу кога ће се расписати Јавни позив, гдје ће се пољопривредници и формално моћи пријавити.

Рок подношења изјаве за куповину трактора "Беларус“, траје од до 3. јуна, до 12.00 часова. Изјаве се достављају искључиво путем назначене мејл адресе службеника у Агенцији за аграрна плаћања.

Пратите нас и путем Вибера