Бањалука

Потписан протокол о кориштењу услуга у Институту "Зотовић"

  • Извор: СРНА
  • 03.10.2024. 15:51

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић потписао је данас у Бањалуци протокол којим се омогућава рехабилитација и лијечење повратника у Ливањском и Унско–санском кантону у Институту за физикалну медицину, рехабилитацију и ортопедску хирургију "Др Мирослав Зотовић".

Шеранић је, након потписивања, изјавио новинарима да ће овај протокол омогућити пацијентима повратницима третман било да је ријеч о консултативно-специјалистичкој здравственој заштити или стационарном бањском лијечењу у Институту "Др Мирослав Зотовић".

"Становницима општина Босански Петровац, Гламоч, Дрвар и Грахово биће омогућене те услуге. У оквиру протокола предвиђен је и слијед корака у смислу обавеза које имају општине које су потписале протокол", навео је Шеранић.

Убио комшинициног пса, пуцао у њега из ловачке пушке

Убио комшинициног пса, пуцао у њега из ловачке пушке

Он је рекао да Протокол предвиђа да се у оквиру Републичког секретаријата за избјегла и расељена лица, на позицији која већ постоји у оквиру буџета, издвоји 100.000 КМ, колико је предвиђено за улазак у овакву врсту активности.

Шеранић је прецизирао да ће до почетка наредне године Институт сносити трошкове пружања здравствених услуга, а да ће од 1. јануара наредне године те трошкове преузети републички буџет.

Један од потписника овог протокола директор Института "Др Мирослав Зотовић" из Слатине Горан Талић рекао је да је ова установа и до сада лијечила Србе из Федерације БиХ без икаквог условљавања.

Биће покренут дисциплински поступак против припадника Оружаних снага БиХ

Биће покренут дисциплински поступак против припадника Оружаних снага БиХ

"Ко је могао да плати, платио је, ко није могао, није платио. Ми ћемо практично све до Нове године сносити трошкове лијечења, а након тога то ће ићи по Протоколу, а уколико буде преко тога, Завод ће сносити те трошкове", нагласио је Талић.

Душица Рунић, начелник општине Дрвар, једне од локалних заједница потписница данашњег протокола, нагласила је да је ово трећи протокол које општине из тих кантона имају потписане са здравственим установама из Републике Српске.

"Према првом споразуму, некад смо могли добити сагласност од надлежног кантоналног фонда за здравствено осигурање за сношење трошкова лијечења. Из непознатих разлога у протекле три године ниједан наш пацијент није могао да добије ту сагласност. Овим протоколом системски рјешавамо проблем лијечења наших грађана", навела је Рунићева.

Исплата више од милион КМ за стамбено збрињавање у 12 општина Српске

Исплата више од милион КМ за стамбено збрињавање у 12 општина Српске

Један од потписника Протокола Немања Давидовић из Центра за подршку повратницима, надлежног ѕа његово спровођење у општинама Босанска Крупа, Сански Мост, Босански Петровац и Бихаћ, рекао је да ово шаље поруку свима да Република Српска није и неће заборавити повратнике у ФБиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    'Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Страначка хроника

    'Страначка хроника

  • 21:40 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.