У 62. години

Преминуо хирург градишке Болнице Зоран Азарић

  • Извор: Агенције
  • 24.09.2024. 17:28

Специјалиста опште хирургије и дугогодишњи љекар у Болници Градишка Зоран Азарић преминуо је у 62. години, саопштено је данас из ове болнице.

Остаће упамћен као љекар који је радни вијек провео пружајући помоћ пацијентима и био узор генерацијама здравствених радника.

Азарић је преминуо јуче, 23. септембра. 

Рођен је 7. новембра 1962. године у Козарцу у општини Приједор.

Медицински факултет завршио је у Бањалуци 1989. године, а по завршетку факултета запослио се као љекар опште праксе у Медицинском центру Градишка, потом у Општој болници Градишка.

Бањалучки пензионери остали без бесплатног превоза: Због дуговања града од 1. октобра плаћају карте

Бањалучки пензионери остали без бесплатног превоза: Због дуговања града од 1. октобра плаћају карте

Специјализација из опште хирургије додијељена му је 1993. године, а четири године касније стекао је звање специјалисте опште хирургије. Након тога је наставио рад у Болници Градишка на мјесту специјалисте опште хирургије.

Дужност начелника Одјељења за општу хирургију Болнице Градишка обављао је од 15. априла 2016. године, а истовремено је био и помоћник директора за медицинска питања у овој установи.

"ЈЗУ Болница Градишка жели да истакне заслуге др Зорана Азарића за развој ЈЗУ Болнице Градишка и здравства на подручју града Градишке и Републике Српске. Изражавамо дубоко жаљење и саучешће породици“, навели су из Болнице.

Доктори упозоравају на 'троугао смрти' на лицу

Доктори упозоравају на 'троугао смрти' на лицу

Азарић је аутор и коаутор неколико стручних радова из области опште и абдоминалне хирургије. Био је учесник Одбрамбено-отаџбинског рата. Ожењен је и отац двоје дјеце.

Комеморација поводом смрти биће одржана у четвртак, 26. септембра, у 12 часова у амфитеатру Болнице Градишка. Сахрана ће бити обављена истог дана на градском гробљу у Брестовчини у 15 часова.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.