Ћевапи су јело од мљевеног меса које се припрема на жару и које се традиционално послужује у земљама југоисточне Европе односно на подручју Балкана.
Што се тиче БиХ према многима се најбољи ћевапи једу у Сарајеву, Травнику, Бањалуци и Тузли, но ово укусно јело се може пронаћи у свим градовима БиХ.
Ћевапи се послужују уз сомун и лук, а могу се додати и други прилози попут ајвара, кајмака и јогурта.
И док у већини градова за 10 ћевапа с кајмаком је потребно издвојити око 10-12 КМ, у једном ресторану у Мостару то јело кошта чак 22 КМ и то су вјероватно најскупљи ћевапи у БиХ.
Ресторан се налази у Старом граду и има поглед на Стари мост, а храна се послужује у традиционалном посуђу.
Највише га посјећују страни туристи с обзиром да су домаћем становништву овакве цијене превисоке, пише Кликс.