Изградња и реконструкција

Министарство саобраћаја и веза: Милионски пројекти у готово свим локалним заједницама

  • Извор: СРНА
  • 24.09.2024. 13:08

Планом пословања јавних предузећа која су у надлежности Министарства саобраћаја и веза, у већини локалних заједница у Републици Српској у току су милионски пројекти изградње и реконструкције путева.

По значају и вриједности инвестиција издвајају се ауто-пут Бањалука - Приједор, чија је вриједност 297 милиона евра, као и ауто-пут Вукосавље - Брчко, за који је у току израда пројектне документације и припремни радови, а чија је вриједност 765.730.260 КМ.

У току је израда студијске и пројектне документације за изградњу ауто-пута Бијељина - Брчко, чија је вриједност 405.984.522 КМ, речено је Срни у Министарству саобраћаја и веза.

Почеле смјене у Партизану, директору уручен отказ!

Почеле смјене у Партизану, директору уручен отказ!

У току је изналажења извора финансирања за изградњу ауто-пута на коридору "Пет це", дионица Јоховац - Вукосавље.

У Министарству подсјећају да је 2022. године изграђена дионица ауто-пута на коридору "Пет це" од Јоховца до Руданке дужине 5,5 километара у вриједности 80.557.409, као и да је у току изградња дионице од Руданке до Путниковог брда дужине око шест километара, чија је вриједност 93.719.409 евра.

У току је изградња ауто-пута Рача - Бијељина, вриједног 302.058.385 КМ, као и израда студијске и пројектне документације за изградњу ауто-пута Бијељина - Брчко, чија је вриједност 405.984.522 КМ.

Пред гашењем фирма која је облачила Оливера Драгојевића

Пред гашењем фирма која је облачила Оливера Драгојевића

Од капиталних пројеката, у плану је изградња брзог пута Бијељина - Зворник - Милићи - Власеница - Хан Пијесак - Подроманија, за који је у току израда студијске и пројектне документације.

Кад је ријеч о значајним пројектима рехабилитације магистралних путева, у овој години планирана је санација клизишта на дионици магистралног пута Драксенић -  Врбашка у Козарској Дубици вриједности 900.000 КМ.

У Министарству наводе да је планом рада "Путева Републике Српске" за ову годину планирана рехабилитација магистралног пута Нови Град - Приједор у вриједности 1.500.000 КМ.

Уговорена реконструкција и семафоризација раскрснице магистралног и регионалног пута и Омладинске улице у Приједору, чија је вриједност 935.411 КМ.

Дјевојчица нестала из куће: Невјероватан тренутак када су је пронашли у шуми

Дјевојчица нестала из куће: Невјероватан тренутак када су је пронашли у шуми

У општини Челинац уговорена је изградња моста на регионалном путу Укрина - Клупе у вриједности 1.749.939 КМ, а уговорена је и рехабилитација регионалног пута Челинац - Укрина у вриједности 1.500.000 КМ.

У Дервенти је уговорена рехабилитација магистралног пута Србац - Дервента и Дервента - Шешлије у вриједности 50.309.082 КМ, док је у плану рехабилитација регионалног пута Поље - Подновље у вриједности 1.500.000 КМ.

У Министарству наводе да је у овој години у Добоју планирана рехабилитација регионалног пута Бушлетић - Зелиња у вриједности 2.000.000 КМ.

У општини Лопаре уговорена је изградња нове трасе регионалног пута, дионица Мачковац - Површнице, кроз урбану зону Лопаре, у вриједности 2.147.535 КМ, док је у Угљевику уговорена рехабилитација регионалног пута другог реда Тутњевац - Забрђе у дужини 6,4 километра, вриједног 2.719.451 КМ.

''Драгијевић угушио дјевојчицу у гепеку аутомобила'': Ово су детаљи оптужнице за убиство Данке Илић

''Драгијевић угушио дјевојчицу у гепеку аутомобила'': Ово су детаљи оптужнице за убиство Данке Илић

У Бијељини је у току рехабилитација магистралног пута првог реда Доња Буковица - Вршани - Бијељина, чија је уговорена вриједност 9.314.991 КМ, а до сада су завршени радови вриједни 2.352.260 КМ.

Уговорено је и проширење моста на овом путу, на излазу из Бијељине, чија је вриједност 748.604 КМ, а уговорена је и рехабилитација магистралног пута Бијељина - Главичице, у вриједности 4.999.863 КМ.

У Власеници је у плану реконструкција моста на магистралном путу Власеница - Тишча у вриједности 1.700.000 КМ, као и рехабилитација магистралног пута Власеница - Хан Пијесак дужине 19,9 километара, чија је вриједност 4.153.083 КМ.

Радар код парка Младен Стојановић више није у функцији

Радар код парка Младен Стојановић више није у функцији

У току је рехабилитација магистралног пута Хан Пијесак - Соколац - Подроманија у вриједности 10,6 милиона КМ, а до сада су завршени радови вриједни више од шест милиона КМ.

У општини Фоча у току је реконструкција магистралног пута Брод на Дрини-граница Републике Српске и Црне Горе (Хум-Шћепан Поље), у дужини 5,6 километара, чија је вриједност 14,5 милиона КМ.

У току је изградња нове трасе магистралног пута Фоча-Тјентиште, дуге 11 километара, чија је вриједност 36 милиона КМ.

У општини Гацко у 2022. години уговорена је реконструкција магистралног пута, дионица Гацко - Тјентиште, поддионица Десивоје - Врба у дужини од 3,6 километара, вриједна 3.999.687 КМ.

Шта је са обећањем: Колико је запослених у Градској управи?

Шта је са обећањем: Колико је запослених у Градској управи?

Добијени су локацијски услови, у процедури је рјешавање имовинско-правних односа и добијање грађевинске дозволе, наводе у Министарству.

Кад је ријеч о општини Невесиње, планом "Путева Републике Српске" за ову годину предвиђена је рехабилитације регионалног пута, дионица Невесиње три-Придворци у вриједности милион КМ.

Од значајнијих пројеката у општини Рудо, урађен је главни пројекат за изградњу новог моста преко ријеке Лим у Рудом на новој локацији, а планира се реконструкција моста на регионалном путу Добрун - Увац-Рудо, у мјесту Рудо, вриједна два милиона КМ.

У Требињу је ове године планирана санација опасног мјеста Чепелница на магистралном путу Билећа - Требиње, вриједна 575.000 КМ, и изградња источне обилазнице око Требиња-фаза један, у вриједности милион КМ.

У Калиновику је у плану реконструкција моста преко ријеке Татинац на регионалном путу Граисељићи - Кланци - Улог, вриједна 1.500.000 КМ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.