Иновација

Нови начин куповине и плаћања у Лидлу

  • Извор: Феникс магазин
  • 22.10.2024. 23:13

Трговачки ланац Лидл у Њемачкој је предан иновацијама у малопродаји и уводи нову промјену у својој популарној корисничкој апликацији. Према анкетама, апликација Лидл Плус једна је од најпопуларнијих апликација у њемачкој малопродаји. И међу најчешће кориштенима.

У анкети консултантске фирме "Simon-Kucher" и института за истраживање тржишта "Appinio", 62 одсто од 1.000 испитаника изјавило је да барем повремено користи апликацију дисконта.

За Лидл популарност првенствено значи једно: лојалност купаца.

Која је разлика између астронаута и космонаута?

Која је разлика између астронаута и космонаута?

Како би осигурала да тако и остане, фирма непрестано проширује функције апликације – и сада уводи функцију “Scan & Go”.

Новост за купце Лидла

“Scan & Go” значи да приликом куповине купци сада с полица узимају производе које желе, скенирају их апликацијом за паметни телефон и затим стављају у корпу.

Након што добију све производе које желе, купци Лидла требају само отићи на касу, тамо скенирати апликацију и платити.

То елиминише досадан задатак скенирања појединачних производа на самоуслужној каси. Купци могу ставити артикле директно у своје торбе након плаћања.

Бањалучанин заблистао у ''Звездама Гранда''

Бањалучанин заблистао у ''Звездама Гранда''

Ово јако штеди вријеме и купцима и касиркама. Савјет: Најбоље је након скенирања производе стављати у колица за куповину. То значи да можете избјећи непотребно дуге редове на каси.

Важно: И даље ће бити (визуалне) контроле од стране Лидлових радника на самоуслужним касама. Ово је намијењено смањењу ризика од крађе. Из тог разлога не бисте требали стављати производе које желите директно с полице у вашу торбу за куповину.

Услуга није доступна свима

Али, нова услуга ради само под два услова: прво, може се користити само ако је пословница опремљена Лидловим касама, а друго, потребна је регистрација у апликацији Лидл Плус.

Овако ће изгледати први објекат Лидла у БиХ

Овако ће изгледати први објекат Лидла у БиХ

Корисници такође морају ажурирати апликацију и прихватити нове услове кориштења. У супротном, “Scan & Go” се не може користити, пишу њемачки медији.

(Феникс)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: