Спор са Словенцима

Почиње докапитализација РиТЕ Угљевик

  • Извор: АТВ
  • 16.09.2024. 19:25

Стање у РиТЕ Угљевик није бајно поготово због спора са Словенцима, признају чланови управа овог и матичног предузећа. Зато је одлучено да се иде у докапитализацију овог гиганта. Влада Српске је већ одобрила прву емисију акција постојећим акционарима.

"Тако ће Матично предузеће које је власник 65 одсто искористити ове акције, купити, задржати проценат власништва и бесповратно, бескаматно уложити 20.000.000 марака што ће бити сасвим довољно да се плате одштетни захтјеви Словенаца за 2024 годину“, каже генерални директор Електропривреде Српске Лука Петровић.

Словенци очекују обештећења и за претходне двије године. Због свега је управа РиТЕ Угљевик за исти сто сјела са челницима ЕРС-а. Сатима се причало о горућим проблемима овог предузећа, а нађена су нека рјешења. Оптимистичан је и Дико Цвијетиновић.

"Желим да поручим и јавности и грађанима Републике Српске а прије свега радницима РИТЕ Угљевик да управа Матичног предузећа, Влада Републике Српске и управа РиТЕ Угљевик раде све што је неопходно како  би Угљевик остао и радио несметано“, каже директор РиТЕ Угљевик Дико Цвијетиновић.

Настављају се и преговори са Словенцима како би се ријешила питања која гуше угљевички гигант. У протеклом периоду било је и кашњења у експропријацији на руднику, директор обећава да ће се и ово ријешити уз додатна средства. Из ЕРС-а су рекли да у наредном периоду од Угљевика очекују бољу производњу него што је била у првих пола године.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: