"Next"

Познати модни бренд затвара радње?

  • 20.09.2024. 18:22

Модни бренд "Next" саопштио је да ће можда морати затворити радње, након што су изгубили правни спор вриједан 30 милиона фунти око једнаких плата за све запослене.

Суд је прошли мјесец пресудио да би "Next" требао плаћати запосленима у радњама, које су углавном жене, једнаку сатницу као и мушким радницима у складишту.

Бренд је током одбране тврдио да су плате у складишту више због опште висине плата на ширем тржишту рада, што суд није прихватио, објашњавајући да само желе смањити трошак и повећати профит, иако су нагласили да нема доказа "директне дискриминације" према женама.

''Политико'': Њемачка се суочава са четири јахача економске апокалипсе

''Политико'': Њемачка се суочава са четири јахача економске апокалипсе

Улагачима су јавили да ће пресуда утицати на способност бренда да радње учине "појединачно профитабилнима", што би могло довести до њиховог затварања.

"Неизбјежно је да неке од наших продавница више неће бити одрживе, ако се ова пресуда потврди у жалбеном поступку. Материјално повећање оперативних трошкова продавнице резултираће затварањем већег броја радњи кад им истекне уговор о закупу и значајно ће спречити нашу могућност отварања нових продавница у будућности", преноси њихово саопштење Дејли мејл.

Истакли су и да ће одлука суда имати негативне утицаје на њихова складишта, гдје неће моћи повисити плате, а да то не учине и у продавницама.

Затвара се 300 продавница: Познати ланац банкротирао

Затвара се 300 продавница: Познати ланац банкротирао

Иако су потврдили да ће се жалити на одлуку суда, "Next" би требао платити више од 30 милиона фунти да подмири тужбу, која је била покренута 2018. године и укључивала више од 3.500 тренутних и бивших радника у њиховим радњама.

Имају око 500 продавница у Великој Британији и Ирској, уз још 206 франшизних радњи у 33 друге земље. Радници су рекли да се разлика између сатнице запослених у продавници и складишту разликује до 3 фунте, а просјечни губитак плате износи више од шест хиљада фунти по особи.

Маск упозорава: Америка убрзано иде ка банкроту!

Маск упозорава: Америка убрзано иде ка банкроту!

"Next" је према подацима које су објавили у првих шест мјесеци ове године доживио раст свеукупних прихода за 13,6 посто и сада износе 2,9 милијарди фунти, док је профит порастао за 3,9 посто - на 432 милиона фунти.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: