Министарство финансија

Суд БиХ поново Српској онемогућио наплату дуга за порез

  • Извор: АТВ
  • 19.06.2024. 14:50

Министарство финансија Републике Српске саопштило је да је Суд БиХ поново одгодио наплату дуга по пресуди у корист Републике Српске по правоснажној пресуди за измирење дуга по основу расподјеле прихода против Управе за индиректно опорезивање БиХ у износу 30 милиона КМ и помјерио рок наплате до 11. јуна 2025. године.

Рјешење Суда није званично стигло у Министарство финансија Репбулике Српске, али је упућено банкама како би била спријечена блокада рачуна Управе за индиректно опорезивање БиХ и онемогућена принудна наплата у корист буџета Републике Српске.

"Министарство финансија Републике Српске ће и даље инсистирати на принудној наплати уколико извршна пресуда Суда БиХ за измирење дуга по основу расподјеле прихода не буде реализована. Такође упозоравамо јавност да се неизвршењем правоснажног судског рјешења ствара правна несигурност, а Република Српска трпи посљедице правне недоречености и компликованих односа у области индиректних пореза у БиХ", наводи се у саопштењу.

У току 2018. године, провођењем поступка извршења блокадом рачуна Управе за индиректно опорезивање (УИО), Република Српска је успјела наплатити 4 ,7 милиона КМ, док остатак средстава и поред правоснажне пресуде није извршен, јер је Суд БиХ донио рјешење којим привремено одгађа поступак извршења.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 АТВ Специјал: Док. Филм: Свједок

    'О премијери историјско-документарног филма "Свједок" не пропустите погледати у нашем студију са релевантним гостима. "АТВ Специјал", вечерас у 20 часова.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)