СУБОТА И НЕДЈЕЉА

БОЖИЋНИ ПРОГРАМ НА АТВ-у: Најрадоснији православни празник

  • Извор: АТВ
  • 06.01.2024. 14:22

Најрадоснији празник православних хришћана, Божић, прославићемо заједно са вама и доносимо вам пригодан празнични програм, који почињемо већ у суботу од 23 часа, а заокружујемо нашом 'Божићном причом' у недјељу од 12 часова.

У 23 часа можете уживати у јединственом гласу Дивне Љубојевић и избору предивне духовне музике. Концерт Дивне Љубојевић и хора 'Мелоди' одржан је у Културном центру 'Бански двор', гдје је прослављена композиторка, диригент и интерпретатор духовне музике са својим хором извела избор духовне музике из Србије, Византије, Русије и Бугарске.

У 23 часа и 45 минута доносимо Божићну посланицу Његове светости патријарха српског Порфирија, а потом у поноћ доносимо пренос Божићне литургије из Храма Светог Саве у Београду.

Од 1 час и 40 минута па све до 2 часа и 45 минута можете пратити документарне филмове о православљу, те обичајима и симболици рођења Христовог, 'Данас је Божић', 'Манастир Васељене' и 'Исток са висине' у домаћој продукцији.

Концертом браће Радише и Ратка Теофиловића, познатог двојца, јединствених извођача древне српске и балканске вокалне музике настављамо програм од 2 часа и 45 минута.

У недјељу од 10 часова доносимо пренос Божићне литурије у Храму Христа Спаситеља из Бањалуке, док од 12 часова можете уживати у предивном дружењу најрадоснијег православног празника уз нашу 'Божићну причу', кроз коју ће вас водити наши Зорица Петковић и Бојан Сандић.

Очекује вас много радости, божићних пјесама, осмијеха и лијепих жеља за поновно рођење и почетак нове, мирније и благодетније године.

Мир Божји, Христос се роди!

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:00 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 22:05 Филм

    ''''Филм

  • 00:15 Ноћни програм

    Ноћни програм