Промијенио неколико странака

Брдар држао слово о издаји, па и сам издао

  • Извор: АТВ
  • 01.10.2024. 22:25

„Ми ћемо све опростити, само нећемо издају и лаж“, рече Драган Брдар, па изда, и то више пута.

Брдар, који је на локалним изборима кандидован испред Народне партије Српске (НПС) за начелника Козарске Дубице, овим ријечима је пред својим тадашњим страначким шефом Ненадом Нешићем, описао људе из дубичког краја, али гледајући његову политичку прошлост, мијењање страначких дресова, може се устврдити да је Брдар демантовао сам себе.

Кренимо редом. Од 2008. године Брдар је промијенио чак четири странке. Четвртог новембра 2008. године учланио се у СНСД, а четири године касније је издао ову странку и прешао у СДС. Након што је освојио одборничко мјесто у Скупштини општине, 2015. године је издао и СДС. Формирао је независни клуб, али ни то није дуго трајало јер је врло брзо пришао ДНС-у.

Чији је Драган Брдар?

Чији је Драган Брдар?

Године 2020. био је носилац листе ДНС-а, странке коју је тада у Козарској Дубици водио Дарко Бањац. Бањац је послије избора формирао своју партију, НПС, а Брдар је и даље остао у ДНС, чак је и смјењивао Бањчеве људе са функција. На општим изборима 2022. године био је носилац компензационе листе те је и засјео у посланичке клупе Народне скупштине Републике Српске.

Само четири дана послије, издао је и Ненада Нешића и његов ДНС, и прешао у клуб посланика НПС-а, све како би добио кандидатуру за начелника.

Те 2022. године говорио је да у изборну кампању улази „само са образом којег залаже код народа јер све друго су само празне приче и лажна обећања“. Након избора је, очигледно, окренуо други образ, ваљда онај који није заложио код народа, и обукао боје НПС-а

„Ријеч је ријеч“, укоријењени изборни слоган ДНС-а, у Брдаровом случају се није доказао, а злобници ће рећи да му је још само остало да се опроба у СДА.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: