Градска каса Добоја

Буџет усвојен у нацрту

  • Извор: АТВ
  • 22.11.2023. 19:17

Градска каса Добоја за наредну годину износиће око 65 милиона марака. Буџет је усвојен у нацрту, а власт објашњава да је развојни. Задовољиће кажу потребе свих грађана и укључује реализацију бројнних пројеката.

"Наравно доста послова има у идућој години који се неће завршити у овој, а то су видјели сте спортска дворана и мнoго тога и ја сматрам да је о буџет у оваквим условима у БиХ и окружењу, пристојан буџет", рекао је Славко Ковачевић, замјеник градоначелника Добоја.

За опозицију ипак потрошачки и нереалан. Замјерају што ни ове године нема стипендија за студенте. 

"Ми смо предлагали 400 хиљада марака зато што је то инвстиција, то није тррошење то је инвестиција која би се Добоју вишеструки вратила", рекла је Оливера Недић, одборник ПДП-а у Скупштини Града Добоја.

За социјалисте је спорно пуњење буџета. И троши се кажу олако, док поједине плате и паушали касне.

"Ако правимо будџет да би имали смао цифру на крају у коначници која би била алиби да подижмо кредитна средства или не знам ни ја за какве намјере то да корситимо, ви у кући можете рећи а имате приход 200 хиљада КМ, а свјесни сте да је то 30, 20 или 10 КМ, нереално", рекао је Раде Тешић, одборник СП у Скупштини Града Добоја.

Реално је да ће одвоз смећа за Добојлије бити скупљи за око 30 одсто. Одборници су дали сагласност на приједлог новог цјеновника за одвоз отпада.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: