Амра Јахић

Дирљиве ријечи мајке која се борила са бујицом да спаси сина: ''Само смо њега настојали да извучемо''

  • Извор: Блиц
  • 07.10.2024. 09:21

Амра Јахић прошла је пакао у Јабланици која је готово сравњена са земљом у поплавама које су у петак задесиле БиХ.

Она је са супругом и четворогодишњим сином била у кући поред џамије када је вода почела да надире. Вартрогасац спасилац Един Дрежњак, свједочио је ужасу који је задесио Јабланицу.

– Добио сам позив од Амра која говори: “Гавро помози, Гавро помози вода је до тавана” – прича Дрежњак и додао “да то гдје су пливали то више није вода, то је муљ, пуно дасака, отпада, ту не може да се плива…”

– Кад се вода напунила скроз до тавана, назвала сам и рекла: “Мама, ми морамо у року од 10 минута искакати, нама помоћи више нема – ријечи су којима је своју потресну исповијест започела млада мајка Амра Јахић која је испричала како се у паклу Јабланице борила и изборила за живот свог 4-годишњег синчића.

Семир ефендија Јахић и његова супруга Амра, памтиће док су живи дан када су остали без ичега, али успјели да спасу сина и животе комшија.

– Скочила сам ја и мој син од 4 године и успјела сам да дођем до крова џамије – прича Амра.


– У том тренутку, ваљда га је драги Бог послао, појављује се тај компресор који се и сад види на крову џамије – додаје њен супруг Семир ефендија Јахић.

Дино до детаља описао кобне тренутке када је остао без трудне супруге: ''Корак је требао да се спаси''

Дино до детаља описао кобне тренутке када је остао без трудне супруге: ''Корак је требао да се спаси''

Како је вода опет надошла, мајка није имала друге него да стави дијете на тај компресор и да проба да се докопа обале, али дијете је пало с тог компресора у воду.

– Једном руком држим дијете, држим компресор, ја сам мислила нама помоћи нема, то је било ненормално, било дрвећа, дасака – каже Амра чији супруг каже да је она херој јер је спасла дијете.

– Ја сам размишљала… Ако изгубим дијете, мени живота нема… Ја не могу своје дијете гледати да губим – каже Амра додајући: “Само смо њега настојали да извучемо”.


Пратите нас и путем Вибера