Пале

Којић награђен за своја недјела

  • Извор: АТВ
  • 18.09.2024. 19:30

Неким људима је политика изгледа награда за недјела и криминал. Каже то Мирко Суботић из Пала, шокиран када је чуо да Дејан Којић поново иде у изборну трку.

Суботића је Којић 2015. брутално физички напао у сред дана у Источном Новом Сарајеву, након чега је због повреда завршио и у болници Кошево.

Тада је био функционер ДНС-а. Суботић, који је тада био власник једне фирме, тврди да је тај напад разоткрио Којићеву насилну природу. 

„У покушају да рекетира, да наручену робу не плати, суочен са чињеницом да то не може, покушао моју ликвидацију на начин да ми је направио двоструку фрактуру лобање“, рекао је Мирко Суботић, Пале.

Суботић тврди да је Којић раније био ангажован као обезбјеђење једног од високих функционера СДС-а и да је у Ирској прошао обуку борилачких вјештина које користе и специјалци. Те вјештине је каже, употријебио против њега без икакве потребе. Боравак у болници након напада за Суботића је био језив период. Без помоћи породице није могао да функционише. 

„Ја сам свеукупно шест мјесеци био у болници са амнезијом, много тога се не сјећам, тоталну амнезију сам имао два, два и по мјесеца“, прича Суботић.

Суботић каже да је Којић тада потегао све своје везе да се процес што прије заврши. Каже да је суђење било препуно мањкавости. 

„Све је било одрађено да ме у тужилаштву нико није саслушао, да су хтјели да што прије заврше поступак и да он буде ослобођен“, рекао је Суботић.

Изречена казна није ни близу сразмјерна тежини дјела, тврди Суботић. Да ствар буде гора, Којић је касније биран и за директора локалног Водовода, иако је био кривично осуђиван, поручује Суботић. Зато жели да подсјети јавност на овакву прошлост сада високог функционера ДЕМОС-а у Палама.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Тајне музеја (Р)

    ''Тајне музеја (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.