"Свети Врачеви“

Лончар у посјети бијељинској болници: ''У Лазићу видим жељу да још више помаже''

  • Извор: АТВ
  • 25.09.2024. 19:17

Више од 1.000 порођаја годишње, двије ангиосале, најава тави процедуре, електрофизиологија, два скенера, магнет, ургентни блок који ће ускоро бити проширен, услови на неонатологији, хирургији и на другим одјељењима, само су неки од разлога због којих пацијенти бијељинске болнице могу да буд задовољни услугом. Ту се неће стати, у ову болницу уложиће и Србија.

"Ми смо се договорили око директне сарадње. Ја сам у вашем директору видио човјека, који имам жељу, осим што је посветио цијели живот медицини и да помогне пацијентима, посебно најмлађим пацијентима, да их оперише и на друге начине, ја видим и осјећам жељу да помогне још више. То кад препознам и видим, онда ми је много лакше и да кажем предсједнику Вучићу и свима у Влади Србије, да је то нешто гдје треба помагати“, рекао је министар здравља у Влади Србије Златибор Лончар.

Србија и Република Српска су неодвојиве, а Бијељина одувијек наслоњена на Београд, и остале градове у Србији што показује и већина медицинског кадра који се школовао у Србији. Велики број стручњака из Србије дио су тима  бијељинске болнице.

"Ја Семберију сматрам дијелом Србије. Србија нас сматра дијелом својих грађана. Морам да се захвалим и многим стручњацима који долазе из Србије који долазе у Бијељину и који су дио наше екипе, њих је више од 20“, рекао је в.д. директора Болнице "Свети Врачеви“ Бијељина Микајло Лазић.

Ентузијазам и жеља за напретком видљива је у сваком сегменту, са посебним акцентом да се запосле млади љекари одмах по завршетку студија. Љекари и сестре на усавршавање добродошли су у Србији и имаће приоритет при едуковању.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)