СНСД Пале

''Напрасна Којићева брига за Паљане којима је донедавно наплаћивао воду по знатно већој цијени него Сарајлијама''

  • Извор: СРНА
  • 22.09.2024. 13:06

Из Општинског одбора СНСД-а Пале саопштили су да морају подсјетити заборавног кандидата ДЕМОС-а за начелника ове општине Дејана Којића да је овдашњи локални парламент усвојио Одлуку о коришћењу јавних саобраћајних површина на локалитету Јахорине и то са 15 гласова за и шест суздржаних и поручују му да ову планину не злоупотребљава у предизборне сврхе, исказујући наводну бригу за Пале и Паљане.

"Очигледно је да Којић пати од амнезије и заборавља да су за ову одлуку гласала и три одборника његовог ДЕМОС-а док су били у коалицији са СНСД-ом, баш као што су гласали и за низ других одлука у вријеме када је ДЕМОС чинио власт са СНСД-ом, а сада, зарад сопствене политичке промоције и грчевите борбе за сваки глас, напада и критикује ту исту власт у којој је донедавно био важан чинилац, која га је именовала за директора предузећа `Водовод и канализација` и са којом је дијелио и ставове и одговорност за донесене политичке одлуке", наводи се у саопштењу.

Реагујући на Којићеву објаву на друштвеним мрежама у којој наводи да ће му први захтјев према Олимпијском центру (ОЦ) "Јахорина" када, како каже, постане начелник општине, бити усмјерен на то да паркинг-мјеста на Јахорини буду бесплатна за грађане Пала, овдашњи одбор СНСД-а је оцијенио да је то напрасно исказивање наводне бриге за суграђане са адресе бившег директора који им је донедавно наплаћивао воду по знатно већој цијени него потрошачима у федералном Сарајеву.

Због слова завршио ”иза решетака”!

Због слова завршио ”иза решетака”!

"Дејан Којић је политичар без визије и јасног програма, па донекле и разумијемо његову потребу да краде идеје од нашег посланика Дамјана Шкипине који је, за разлику од њега, отворено разговарао са руководством ОЦ `Јахорина` и кроз заједнички договор већ донио олакшице за Паљане, али истовремено не можемо разумјети да замјеном теза и јефтиним популизмом жели да се представи као добротвор који једини води бригу о Палама и грађанима ове општине", истичу из СНСД-а Пале.

Паљански СНСД истиче и да је сасвим јасна Којићева потреба да се самопромовише и да не бира начин и средства, што је јавности већ добро познато, како би остварио свој политички циљ, али и наглашава да је некоректно, па и недопустиво да у свему томе злоупотребљава грађане и Јахорину као несумњиво највећи ресурс и развојни потенцијал општине којом би да сутра руководи.

"Ако се већ сјетио свих суграђана, а не само оних којима је отписивао дуг за неплаћену потрошњу воде, онда од Којића очекујемо да буде свеобухватан у својим најновијим захтјевима, па да и своје политичке пријатеље и покровитеље који се баве угоститељством и хотелијерством позове да уведу бесплатан паркинг и сличне олакшице", поручују из Општинског одбора СНСД-а Пале.

Додик: У Бањалуци нема ниједног капиталног пројекта

Додик: У Бањалуци нема ниједног капиталног пројекта

Из паљанског СНСД-а подсјећају Којића да је свој став о теми "Шта Пале и Паљани имају од Јахорине" могао изнијети и на јавној трибини одржаној 5. септембра, на коју је уредно позван, али је учешће категорички одбио.

"Којић је очигледно човјек монолога, док му је дијалог непозната категорија, што није добро, баш и као неки његови манири и особине, о којима је јавност подробније упозната ових дана, а који му нису за понос, напротив", закључује се у саопштењу СНСД-а Пале.  

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 16:00 Наша Српска (Р)

    Наша Српска (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Бизнис Клуб (Р)

    Бизнис Клуб (Р)

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Одметница (Р) (12+)