Потврдио директор болнице

Нови блок болнице у Зворнику биће завршен за три мјесеца

  • 22.09.2024. 12:34

Нови блок болнице у Зворнику, који има око 4.000 метара квадратних простора, биће завршен за три мјесеца, након чега ће бити предат на употребу, изјавио је директор ове здравствене установе Иван Поповић.

Поповић је рекао да су сви проблеми који су успоравали реализацију овог пројекта превазиђени и да се сада радови пуним капацитетом приводе крају.

Он је додао да ће, према уговору са извођачем, грађевински радови бити завршени 31. октобра, након чега слиједи добијање употребних дозвола од Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, града Зворника и других релевантних органа који прате реализацију овог пројекта.

„Собе за смјештај пацијената у којима ће бити пружани много бољи услови за лијечење и смјештај, а медицинском особљу одговарајући услови рада, готово су завршене на свим спратовима, као и у приземљу“, рекао је Поповић.

Шеранић: Нова болница - резултат заједничког рада

Шеранић: Нова болница - резултат заједничког рада

Према његовим ријечима, у приземљу новог блока биће смјештене амбуланте или нека врста ургентног блока, док ће на првом спрату бити одјељење за хируршке гране, а на другом спрату патологија и ново онколошко одјељење.

„Трећи спрат предвидјели смо за интернистичке гране са већим капацитетима због повећаних потреба за овом врстом интервенција“, рекао је Поповић и нагласио да ће нови и садашњи блок болнице, са укупно око 10.000 метара квадратних, функционисати као цјелина.

Он је навео да неће значајније бити повећаван капацитет болнице што се тиче кревета, али ће собе старог блока бити растерећене, додајући да сада у болничком блоку има око 210 кревета.

Поповић је рекао да је набављена најновија медицинска опрема за лијечење пацијената и да се налази у функцији у болничком блоку, те да ће према потребама бити постављена и у новом болничком блоку.

Шеранић открио када ће бити отворена нова болница у Требињу

Шеранић открио када ће бити отворена нова болница у Требињу

Он каже да је прије седам година, када је изабран на ову функцију, зацртао са сарадницима одређене циљеве.

„Прије свега сматрао сам да је неопходно обезбиједити боље услове рада за запослено медицинско и немедицинско особље, бољи просторни и здравствени комфор за лијечење пацијената, бољу медицинску опрему и одговарајући кадар“, рекао је Поповић за Срну.

Истичући да је са сарадницима близу испуњења свих постављених циљева, он је навео да ова здравствена установа тренутно има око 80 љекара са тенденцијом сталног повећања, док је прије седам година запошљавала 57 љекара.

„Кадровски јачамо са новим љекарима специјалистима у одговарајућим здравственим областима који су у току са достигнућима у медицини“, нагласио је Поповић.

Поповић је захвалио предсједнику Републике Српске Милораду Додику, Влади Српске, Министарству здравља и социјалне заштите и ресорном министру Алену Шеранићу, те Градској управи Зворника који су подржали реализацију овог пројекта, највећег у историји здравства регије Бирач.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 16:00 Наша Српска (Р)

    Наша Српска (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Бизнис Клуб (Р)

    Бизнис Клуб (Р)

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Одметница (Р) (12+)