Козарска Дубица

Савковић: Захваљујући Влади Српске фудбалски терен на СКЦ „9. јануар“ од данас у новом руху

  • 29.06.2024. 15:25

Средствима Владе Републике Српске која су одобрена по пројекту, фудбалски терен на Спортско-културном центру „9. јануар“ у Козарској Дубици добио је нову подлогу.

Овим тереном газдују Општина Козарска Дубица и Јавно предузеће „Центар за информисање и културу“, док је одржавање повјерено Комуналном предузећу „Комуналца“ из ове локалне заједнице.

Захваљујући иницијативи директора „Комуналца“ из Козарске Дубице Игору Савковићу, Влада Српске је одобрила средства у износу од 26.000 КМ.

„У разговору са директорицом Центра за информисање и културу Дијаном Кондић дошли смо до закључка да је неопходно реконструисати терен, а с обзиром да наше предузеће врши одржавање јасно смо и ми увидјели да је терен стварно био у лошем стању. Имао сам прилику разговарати са надлежнима у Влади Српске и упутити иницијативу да се овај пројекат помогне, на шта је Влада Српске позитивно одреаговала и на томе смо им неизмјерно захвални“, појаснио је Савковић и додао да ће захваљујући овој инвестицији корисници Спортског центра имати сигуран и нов терен.

Огласила се израелска Амбасада

Огласила се израелска Амбасада

Начелник Општине Козарска Дубица Раденко Рељић који данас са Савковићем и Кондићевом обишао радове на Спортском центру, захвалио је Влади Српске и „Комуналцу“ на иницијативу и подршци, те најавио опремање дјечијег игралишта из средстава Општинске управе.

„Сутра ће се обавити обиљежавање реконструисане подлоге, тако да ћемо имати спремне све терене за наредне манифестације попут „Петровданског турнира“, „Смотре фолклора“, „Конференције беба“ и друге. Ово је нешто што су Дубичани тражили, а наредних дана поставићемо и дјечије игралиште на Спортском центру како би и најмлађи имали више садржаја“, рекао је Рељић и додао да Општинска управа наставља активности у складу са финансијским могућностима.

Дијана Кондић директор „Центра за информисање и културу“ је указала на значај реконструкције с обзиром да овај терен користе спортски клубови, рекреативци, а намијењен је и одржавању културних манифестација.

Будимир: Генерално сам скептичан према именовању Џоунса за амбасадора

Будимир: Генерално сам скептичан према именовању Џоунса за амбасадора

„Ово је једна од значајнијих инвестиција које су ове године стигле у Козарску Дубицу с обзиром да се ради о терену који свакодневно у цјелодневним терминима користе најмлађи, спортисти и остали рекреативци. Осим тога терен се користи и за организацију културних манифестација и овом приликом бих захвалила Влади Републике Српске која је препознала значај реконструкције терена“, рекла је Дијана Кондић директор  „Центра за информисања и културу“.

Она је, такође, додала да се захваљује Игору Савковићу директору „Комуналца“ с којим „Центар за информисање и културу“ има потписан уговор о одржавању терена и који је код Владе Српске иницирао реализацију пројекта реконструкције овог спортског терена.

„Кроз разговор са Игором Савковићем директором „Комуналца“ дошли смо до закључка да је неопходно реконструисати терен с обзиром да је амортизован и давно рађен, а он је имао прилику прије мене да разговара са надлежнима из Владе Српске који су уважили иницијативу и одобрили средства за реконструкцију“ рекла је Кондићева.

Поред терена за кошарку који је обновљен прошле године и реконструисаног фудбалског терена, на Спортском центру доступни су и тениски терен, дјечије игралиште, те справе за вјежбање на отвореном. Са делегацијом општине Козарска Дубица Спортски центар данас је обишао и организациони секретар СНСД-а Игор Додик, који је боравио у службеној посјети овој локалној заједници, преноси РТВ Козарска Дубица.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: