Станари

Стотине хиљада плаћено за празну ливаду и дотрајале дрвене тезге

  • Извор: АТВ
  • 25.09.2024. 19:20

Празна ливада и дотрајале дрвене тезге. Тако изгледа пијаца у Станарима, за коју су из општинске касе плаћене стотине хиљада марака.

И то како тврди опозиција, док радници због неусвајања буџета немају плате, општина плаћа донатору који би требало све то да финансира.

"Недавно је изашао уговор гдје се тачно прецизно види да ће општина Станари да финансира вриједност пијаце од 950.000,  700.000 ће општина а 250. 000 УНДП“, каже Дамир Керић, одборник СНСД-а у СО Станари.

Све је прошло мимо одборника. Детаље су сазнали из ТВ гостовања начелника општине. Иако је, кажу, ту рекао да ће посао финансирати у једнаком проценту, јасно је да општина плаћа више, и то унапријед.

Одузета велика количина новца

Одузета велика количина новца

"Сматрам да је сасвим нелогично да унапријед платимо 700.000 КМ без да су радови почели. Оно што је посебно забрињавајуће је да се ради о грант средствима истим оним за које начелник општине каже да је немогуће исплатити ако буџет није усвојен“, рекао је Денис Стевановић, предсједник СО Станари.

"Мени није јасно да ми дајемо 700.000  марака донатору који је кључни донатор у БиХ", истиче Михајло Гаврић из Агенције за развој.

Први човјек општине Радојица Ћелић каже да је исплатио пола милиона. Одлука о градњи је од раније, уговор из прошле године и не види ништа спорно. 

"У споразуму је наведено све, они да би суфинансирали изградњу тржнице тражили су од нас да ми уплатимо наш дио да би они могли заврши свој дио посла", каже начелник општине.

А радиће пројекат  и градити наткривену, поплочану тржницу, са чврстим објектима, рестораном  и сточним дијелом. Ускоро ће, каже Ћелић, фаза издавања грађевинске дозволе.

Откривено шта је пронађено на новцу који је сакрио убица породице Ђокић

Откривено шта је пронађено на новцу који је сакрио убица породице Ђокић

Опозиција подсјећа да је исти донатор баш због тога што општина није издала  грађевинску, одбио пројекат тржнице чија је вриједност тада  била 360.000 марака. Питају се коме треба она милионске вриједности када пијачним даном раде три тезге. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)