Напустио СДС

Танацковић: У Бијељини не постоји СДС него Српска аутократска странка – Воља др Љубише Петровића

  • 01.07.2024. 20:27

У Бијељини не постоји СДС него Српска аутократска странка – Воља др Љубише Петровића, рекао је Драгиша Танацковић.

Одборник СДС у Скупштини града Бијељина Бијељина Драгиша Танацковић напустио је СДС што је лично и потврдио за портал Дешавања у Бијељини.

Упитан за разлоге напуштања СДС Драгиша Танацковић који је и одборник у Скупштини града Бијељина али и в.д. директора ’’Водовод и канализација’’ Бијељина је рекао да његово незадовољство се односи на непоштовање саме странке (СДС) у Бијељини од стране актуелног градоначелника Љубише Петровића.

У Бијељини не постоји СДС него Српска аутократска странка – Воља др Љубише Петровића

Танацковић тврди да из таквог односа Љубише Петровића према ГО СДС Бијељина може закључити да у Бијељини не постоји СДС, него да постоји Српска аутократска странка – Воља др Љубише Петровића.

- Мирко Шаровић је 2020. године пресјекао тадашњег градоначелника Мићу Мићића у његовој замисли и рекао му НЕ, затим, након избора те године ипак добио градоначелника из реда СДС покоривши Мићића, а самим тиме „извукао“ себи предсједничку столицу у странци, наставио је сада већ бивши члан СДС Драгиша Танацковић.

-Тренутно имамо ситуацију гд‌је повјереник СДС у Бијељини брише ’’Демократско’’ из назива странке стављајући ’’Аутократско’’ тако да на подручју Бијељине постоји СРПСКА АУТОКРАТСКА СТРАНКА – ВОЉА ДР ЉУБИШЕ ПЕТРОВИЋА, а при томе у Предсједништву нико не предузима ништа, закључио је Танацковић.

Драгиша Танацковић актуелни одборник у Скупштини Града Бијељина и в.д. директора АД “Водовод и канализација“ Бијељина је одлучио да напусти СДС, као и да ће се за Локалне изборе 2024. године налазити на листи НПС - Народне партије Српске у Бијељини чији је предсједник Дико Цвијетиновић.

Танацковић је одборник СДС у Скупштини града Бијељина од 18. маја 2023. године када је на 21. сједници положио свечану заклетву након што су мандате одбили Миладин Ракић и Сретен Вучковић.

СДС Бијељина у одборничким клупама поред Танацковића (остаје непознато да ли ће вратити мандат СДС или ће наступати као самостални одборник) заступају још Анка Тодоровић и Илија Радић.

„У сукобу интереса нисам. Ја сам добио мишљење од Агенције када је у питању сукоб мишљења. Ја сам у статусу в.д. директора те због тога нема сукоба интереса и то мишљење имам написмено“, рекао је тада Танацковић.

Баш ова изјава Танацковића, односно прихватање одборничког мандата од стране истог у Скупштини града Бијељина сматра се првом “трзавицом“ на релацији Драгиша Танацковић – Љубиша Петровић.

Љубиша Петровић као градоначелник Бијељине је заступао другачије мишљење, а то је да је против “дуплих функција“ функционера, а поготово из СДС и још људи које је он лично предложио на одређене позиције.

Познато је да је баш Петровић предложио Танацковића на мјесто в.д. директора АД “Водовод и канализација“Бијељина.

Танацковић се такође обратио јавности 01. јуна 2023. године најављујући своју оставку на мјесто директора АД “Водовод и канализација“ Бијељина због немогућности измирења обавеза према Пореској управи у износу од око 250.000,00 КМ.

Танацковић је тада написао: ’’Као директор Друштва, осјећам моралну обавезу према радницима предузећа, а посебно према онима који су у овом тренутку суочени са озбиљним здравственим проблемима а онемогућено им је редовно лијечење.

У том смислу, одмах су предузете све могуће мјере, радници замољени на стрпљење, како би се наведени проблем што прије ријешио и измириле све доспјеле обавезе најкасније до 19. јуна текуће године. Уколико се до тад не обезбиједе средства, рекао је Танацковић (оп.а. 01. јун 2023.) и не измире обавезе како би радници остварили право на здравствену заштиту, ја, као Директор Друштва ћу, из моралних и личних разлога дати неопозиву оставку на мјесто генералног директора А.Д. „Водовод и канализација“ Бијељина“.

Министарство финансија Владе Републике Српске је дана 14./15. фебруар 2024.године уплатило на рачун АД „Водовод и канализација“ износ од 200.000КМ.

Бијељински Водовод је 2023. годину пословао позитивно.

- Преузимањем радних задатака директора “Водовода и канлизације”, 2021. године, преузео сам и негативно пословање у износу од 1. 610.000  КМ, а већ наредне, 2022. године, као и прошле, 2023. године, позитивно смо пословали за износ који прелази 580. 000 КМ. Такође, наслиједили смо и обавезе од око 16, 5 милиона КМ, а из средстава “Водовода” смо их смањили за три милиона КМ. То смо успјели строгом контролом набавки материјала, а посебно водомјера, на ћемо уштед‌јели око милион КМ”, рекао је 20. фебруара 2024. године вд директор бијелинског Водовода Драгиша Танацковић.

Такође у јануару 2024.године донијета је одлука да се свим радницима повећа плата за 200 КМ нето. Оваквим одлукама менаџмент „Водовода и канализације“ свим радницима (око 235 радника) повећао плату за минимум 300 КМ.

’’Да ли су људи који су 2020. године стали уз бијељински СДС искључени из ’’модерних’’ политичких дешавања’’?

Танацковићево неслагање са политиком СДС и Љубише Петровића је очито кулминирало његовом јавном објавом на Фејсбуку и питањем: ’’Да ли су људи који су 2020. године стали уз бијељински СДС искључени из ’’модерних’’ политичких дешавања’’?

Тада (оп.а) 14. фебруара 2024. године након формирања одборничке листе СДС-а, 36 кандидата себи је око врата ставило мету, написао је Танацковић.

- Након формирања одборничке листе СДС-а, 36 кандидата себи је око врата ставило мету, једноставно речено, људи су пристали да буду маркирани. Они нису стали уз кандидата за Градоначелника, Љубишу Петровића, јер се тад није ни знало да ће он бити, они су стали уз СДС али против Миће Мићића и политичке машинерије која је стајала иза њега. Какво јунаштво „обиљежених“ кандидата! Због тога се тачно знало које људе уцјењивати, поткупљивати, коме пријетити и остале нелагодности које су снашле мало стадо, био је слободан тада и написао Драгиша Танацковић истовремено и одборник СДС у Скупштини града и в.д. директора ’’Водовод и канализација’’ Бијељина.

Такође, Драгиша Танацковић ’’није дочекао’’ да се распише конкурс за мјесто генералног директора него је константно био у статусу вршиоца дужности.

Одлучио да напусти СДС и пређе у НПС

Било како било Танацковић је одлучио да напусти СДС и пређе у НПС.

Драгиша Танацковић рођен је 28.07.1985. године у Бијељини. Ожењен, отац троје д‌јеце. Након стечене дипломе грађевинског инжењера запошљава се у локалној грађевинској фирми. Ванредни је студент треће године Теолошког факултета у Фочи и још увијек в.д. директора ’’Водовод и канализација’’ Бијељина, а како сазнаје портал Дешавања у Бијељини Танацковић ће се за Локалне изборе 2024. године налазити на листи НПС у Бијељини чији је предсједник Дико Цвијетиновић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.