Усвајање нових знања

Ученици Медицинске школе почели праксу у новој болници у Добоју

  • Извор: АТВ
  • 22.10.2024. 19:19

Нова добојска болница отворила је врата ђацима који се школују за медицинске сестре и техничаре. Обукли су бијеле мантиле и стигли на прву праксу у савременом објекту. Обуку за позив који су бирали, почели су од модерних соба са новим уређајима на интерном одјељењу и хирургији.

"Сам тип поставка болничких соба што је све ту на дохват руке што су колица с терапијама има их више доста су боље опремљена", рекла је Татјана Нунић, ученица трећег разреда.

"Донијела нам је много нових справа прије свега саме собе су модерније боље су уређене, такође добили смо дигиталне позиве за медицинске сестре техничаре и докторе, сама конструкција болнице је прелијепа", рекао је Димитрије Керић, ученик трећег разреда.

За разлику од старог објекта, све је под једним коровом. Ту су и нове службе које ће омогућити усвајање нових знања. 

"Горе нисмо имали адекватан ургентни блок овдје га имају значи они ће имати прилику да боравком овдје виде шта значи када хитна засвира кроз град и дође тешко животно угрожен пацијент како га збринути", рекао је Синиша Марић, помоћник директора за медицинска питања ЈУ Болница Свети апостол Лука, Добој.

Прва су генерација која има ту могућност у 60 година постојања Медицинске школе. Пет одјељења стицаће знања у другој по величини болници у Српској.

"Ученици трећег и 4. Разреда, 2 одјељења 3 и три одјељења 4 имају практичну наставу у најсавременијој болници", рекла је Милена Дамјановић, директор Медицинске школе Добој.

Добојска болница годишње хоспитализује око 26.000 пацијената. Сада је боље просторно организована, собе су са мање кревета, што омогућава више простора за инструкторе и бољи пренос знања. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:10 Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)