Саопштење

Влада и Министарство траже рјешење за Гудронску јаму

  • Извор: Агенције
  • 20.09.2024. 15:45

Влада Републике Српске и ресорно министарство константно раде на проналажењу еколошки најприхватљивијег и финансијски најповољнијег рјешења за Гудронску јаму у Модричи, наведено је у саопштењу Владе Српске.

Како су навели у саопштењу, Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију аплицирало је код међународних партнера и очекују да питање Гудронске јаме буде трајно ријешено у идућем периоду, искључиво захваљујући активностима Владе.

"Апсолутно је нетачно да Влада није радила ништа, као што то тврди начелник Модриче Јовица Радуловић. Управо је супротно, јер се начелник Радуловић претходне четири године нити једном није обратио ресорном министарству за рјешавање овог проблема. То довољно говори о његовом хтијењу и ангажману да се проблем Гудронске јаме ријеши“, наведено је у саопштењу Владе.

''Захвалност предсједнику Српске за иницијативу да буде подигнут споменик краљу Петру Првом''

''Захвалност предсједнику Српске за иницијативу да буде подигнут споменик краљу Петру Првом''

У саопштењу још додају да се Радуловић, иако се ова јама налази у његовој општини, овог проблема сјетио тек када је избио пожар, а и тада је, кажу, овај проблем саниран уз помоћ средстава Владе Републике Српске, која је за то одобрила 350.000 КМ.

"Жалосно је што начелник Радуловић користи еколошки инцидент за предизборну кампању и од свега прави политичку причу, а још жалосније је што није изнио чињенице, већ је покушао да обмане, прије свега, грађане Модриче“, истиче се у саопштењу Владе.

Премијер Пољске позвао грађане: Ако видите њемачке војнике, не паничите!

Премијер Пољске позвао грађане: Ако видите њемачке војнике, не паничите!

Такође, додају, "Влада није имала `маћехински однос` према Модричи, како је то навео Радуловић у изјави, јер је од 1. децембра 2018. до данас у Модричу уложено по различитим основама 42,4 милиона КМ, плус је око 9,3 милиона КМ пласирано кроз кредите Инвестиционо развојне банке Српске".

"Захваљујући средствима Владе у Модричи су ријешени бројни проблеми, од градње и санације саобраћајне инфраструктуре, до улагања у привреду, пољопривреду, просвјету, културу, спорт и бројне друге ствари“, закључује се у саопштењу Владе.

Пратите нас и путем Вибера