Бањалука

Акција ”Крос”: Ненад Радинковић ухапшен због крађе квада!

Ненад Радинковић, вишеструки преступник из Бањалуке, ухапшен је јутрос у оквиру акције ”Крос” због сумње да је из гараже приватне куће у Лакташима украо квад, потврђено је за АТВ.

У ПУ Бањалука наводе да је акција ”крос” спроведена у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет МУП-а Репбулике Српске.

”Јутрос у 4.45 часова ухапшен је Н.Р. из Бањалуке због постојања основа сумње да је починио кривично дјело тешка крађа”, наводе у полицији.

Додају да је крађа извршена у ноћи између 18. и 19. септембра ове године у Лакташима.

”Оштећени је пријавио да је непознато лице током ноћи из гараже породичне куће у Лакташима отуђило четвороцикл такозвани ”квад”. Предузимањем оперативних мјера и радњи, полицијски службеници су синоћ у Лакташима пронашли отуђени четвороцикл”, саопштено је из ПУ Бањалука.

Радинковић за откуп тражио 500.000 евра, уплаћено му 42.000 у крипто валути!

Радинковић за откуп тражио 500.000 евра, уплаћено му 42.000 у крипто валути!

Додају да су по наредби Основног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, извршени претреси на више локација у Бањалуци и Лакташима при чему су пронађени и одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем наведеног кривичног дјела.

”Све мјере и радње предузете су под надзором дежурног тужиоца, а Н.Р. ће уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва Бањалука”, наводе у полицији.

Радинковић је познат као вишеструки преступник. У мају ове године је хапшен и притворен због сумње да је отео Х.Н. кога је наводно заточио у викендици. Потом је за његову слободу тражио велики износ новца. Преко брата од жртве примио је 42.000 евра у криптовалути и то посредством треће особе.

Радинковић спроведен иза решетака, пријети му до 10 година затвора

Радинковић спроведен иза решетака, пријети му до 10 година затвора

Широј јавности Радинковић је познат по саобраћајној несрећи у којој је погинуо Никола Ђуровић из Бањалуке. Због те несреће Радинковић је осуђен на четири године затвора. Послије пресуде је побјегао у Француску гдје је хапшен 2013. године због кријумчарења веће количине оружја. Због тога случаја је осуђен на осам година затвора. Будући да се није појавио на издржавању казне за саобраћајну несрећу за њим је била расписана потјерница по којој је 2018. године ухапшен у Бриселу и изручен у БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм