Добој

АТВ доноси детаље превртања рингишпила: Одједном се убрзао и заљуљао, дјеца остала заробљена

  • Извор: АТВ
  • 25.06.2024. 19:10

Пуком срећом избјегнута је трагедија у Добоју. У препуном парку у центру града преврнуо се рингишпил, повријеђено је четворо дјеце. Двоје је задржано у болници, нико није животно угрожен.

Очевици причају да је рингишпил одједном убрзао и заљуљао. Родитељи су  почели да вичу да се рингишпил заустави да би се само након неколико секунди преврнуo. Конструкција је пала на дјецу.

Завладала је паника. Сви су прискочили у помоћ повријеђеним малишанима. 

"Неколико њих је узело конструкцију да подигне, а ми смо се спустили доле да извучемо ту дјецу која су била заробљена под рингишпилом. Успјели смо веома брзом реакцијом извући дјецу”, рекао је Раде Ристић из Добоја.

Родитељи су на рукама однијели дјецу у хитну помоћ која се налази у близини. Једно возило хитне помоћи стигло је и у парк.  Дјеца су одмах збринута. 

„Углавном се ради о повредама главе и лица, отвореним и затвореним повредама. Једно дијете је имало повреду у предјелу косматог дијела главе, заустављено је крварење. Једна дјевојчица је имала повреде у предјелу лица. Двоје дјеце није имало видљиве повреде, али су били у стању шока, уплашени и узнемирени“, изјавила је Милица Ристић, начелник Службе хитне медицинске помоћи Добој.

Све се то догодило синоћ око 20 часова. Човјека, који је руковао рингишпилом у Парку народних хероја, полиција је ухапсила због изазивања опште опасности. 

„Увиђајем који је започео синоћ руководио је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој и исти је настављен данас уз присуство вјештака машинске струке. Лице иницијала Б.Ј. ће данас бити предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Добоју“, навела је Драгана Дамјановић, портпарол Полицијске управе Добој. 

Добојски парк и данас препун дјеце. Они старији још су у шоку и невјерици. 

„Јако ми је тешко пало што су дјеца повријеђена, могао сам и ја бити ту са унуком. Мислим да треба ту мало строже прописе, када се то поставља.“

„Кад могу тражити контроле и пооштрити мјере за све остало, зашто за то не би пооштрили.“

Дјецу која су збринута у добојској болници синоћ је обишао и градоначелник Борис Јеринић. Дјеци и родитељима понудили су помоћ и пружили подршку.

Родитељи су у страху посебно јер су се овакви случајеви дешавали и у другим општинама и градовима у посљедње вријеме. Због тога, кажу, очекују појачане инспекцијске контроле свих забавних садржаја намијењених дјеци.

Пратите нас и путем Вибера