Акција ”Ескадрон”

БЕСРАМНО: Свештеник куповао кокаин на Никољдан и Јовањдан!

Петко Вуковић (42), свештеник из Српца, у више је наврата куповао кокаин, који је набављао чак и на црвено слово у дане великих православних празника Никољдана и Јовањдана!

То се наводи у документацији из истраге у предмету ”Ескадрон” у који је АТВ имао увид. У документима пише да је Вуковић у више наврата дрогу куповао од осумњиченог Драгослава Јунгића (50) званог Крека из Бањалуке за износе од 100 до 300 марака.

Свештеник је то потврдио и током саслушања у својству свједока, изјавивши да је кокаин од Јунгића купио ”непосредно прије Нове године”, као и ”дана 19. децембра (Никољдан) и 20. јануара (Јовањдан)”!

”Ескадрон” открио три криминалне групе, кокаин куповао и свештеник

”Ескадрон” открио три криминалне групе, кокаин куповао и свештеник

Изјавио је и да је 29. фебруара куповао дрогу од Јунгића за износ од 300 КМ, а тај дан га је полиција тајно пратила. У документацији се наводи да је Вуковић аутомобилом ”туарег” око 18.40 часова дошао у Јунгићев стан. У згради се задржао десетак минута, а након што је изашао полиција је наставила да прати његово возило. Око 19 часова су га зауставили у улици Милоша Обилића и тада су му пронашли и одузели три ПВЦ пакетића са бруто масом од по 0,6 грама, 0,56 грама и 0,59 грама кокаина.

За кокаин користили назив ”чисти веш”

У документима из истраге се наводи да су осумњичени у међусобној комуникацији за кокаин користили замјенске термине и изразе као што су ”чиста мајица”, ”чисти веш”, ”кафа” и слично. Осим директног контакта купопродају су договарали и преко више мобилних апликација.

Непрегледна колона 'марица' у Бањалуци: Ухапшени у Ескадрону спроведени у ОЈТ

Непрегледна колона 'марица' у Бањалуци: Ухапшени у Ескадрону спроведени у ОЈТ

Подсјетимо, истрагом у предмету ”Ескадрон” обухваћено је 20 особа, од чега је 16 притворено, а двојица се налазе у бјекству. Притвор је одређен Бориславy Ђукановићу (41) званом Гру, Миладину Лугићу (41), Стефану Свјетлановићу (28), Зорану Бркићу (29), бившем полицајцу Владимиру Малићу (43), Владимиру Максићу (31), Александри Радочај (31), Дарку Пављуку (40), Драгославу Јунгићу (50), Дијани Палачковић (43), полицајцу КПЗ Бањалука Горану Стојановићу (32), Александру Ћутковићу (52), Младену Ћутковићу (29), Младену Трубајићу (37), Борису Максимчуку (37) и Милошу Радаковићу (36) сви из Бањалуке.

Заплијењено око два килограма наркотика

Рјешењем суда мјера притвора одређена је и Немањи Јовановићу (35) и Марку Дувњаку (38) који се налазе у бјекству и за њима ће бити расписане потјернице.

Вукелић о акцији ''Ескадрон'': Заплијењен кокаин и марихуана, рањен припадник САЈ-а

Вукелић о акцији ''Ескадрон'': Заплијењен кокаин и марихуана, рањен припадник САЈ-а

Свима је на терет стављено да су починили кривично дјело неовлаштене производње и промета дрогом.

Акција је припремана више од шест мјесеци и прикупљена је велика количина доказа, те откривено на десетине купаца. Из полиције је раније саопштено да је у акцији ”Ескадрон” заплијењено око 900 грама бијелог прашка налик кокаину, 1,1 килограм марихуане и 35.000 КМ. Пронађени су и други докази као што су дигиталне ваге, опрема за паковање дроге, мобилни телефони и слично.

Погледајте шта је све заплијењено у акцији ''Ескадрон''

Погледајте шта је све заплијењено у акцији ''Ескадрон''


Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм