Свједочио за говорницом

Детаљи из суднице: Дјечак из ''Рибникара'' правио драмске паузе, родитеље није ни погледао

  • Извор: Курир
  • 08.10.2024. 20:49

Дјечак убица који је данас, дуже од четири сата свједочио стојећи за говорницом највеће суднице у згради Специјалног суда у Београду није се осврнуо нити погледао у родитеље, оптужене Владимира и Миљану Кецмановић који су сједили у дијелу суднице који се налазио иза његових леђа.

Дио суднице у ком сједе оптужени, иначе, одвојен је физички непробојним али прозирним стаклом од дијела суднице у ком је говорница за којом је стајао малољетни убица. 

"У судницу је уведен у црној кошуљи, на глави је имао наочаре. Стао је за говорницу, и на прво питање судије, да ли жели да свједочи у поступку који се води против његових родитеља, оговорио потврдно“, објашњава саговорник Курира.

Злочин у ''Рибникару'': Отворен предмет поводом изношења у медијима исказа малољетног убице

Злочин у ''Рибникару'': Отворен предмет поводом изношења у медијима исказа малољетног убице

Извор додаје да, иако је било очекивано да их погледа, поздрави, да неки сигнал, он се није ни потрудио да види родитеље.

"Иначе, мајку је посљедњи пут видио у јулу прошле године када је била присутна док је свједочио, док оца није видио од 3. маја прошле године јер је он тада ухапшен и налази се у притвору“, каже извор.

Драма: Интервенисали љекари

Питања убици су постављали глави тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић, адвокати, али и чланови породица убијених ученика. Док му је питања постављала мајка покојног Андрије Чикића, малољетном убици се наводно слошило, па су интервенисали љекари. 

Иначе, и током првог свједочења при ком је остао, рекао је да је "Андрија био талентован дјечак, али да нису били другови".

"Њему су у неколико наврата мјерени крвни притисак и пулс. Није било погоршања његовог здравственог стања, али је током одговарања на питања која су му постављања често правио драмске паузе. Неке су трајале и до два минута. Био је прилично смирен“, каже извор Курира.

Ово је питање због ког је позлило дјечаку из ''Рибникара''

Ово је питање због ког је позлило дјечаку из ''Рибникара''

Током свједочења је навео и да је мајка наводно од њега стално тражила да у свему буде најбољи, да је викала на њега ако то није био и да је то можда био окидач за масакр. С друге стране, према незваничним информацијама, изјавио је и да се 3. мај прошле године сигурно не би догодио да отац није имао оружје у стану, које му је било лако доступно.

Дјечак из ''Рибникара'' окривио родитеље за масакр који је починио

Дјечак из ''Рибникара'' окривио родитеље за масакр који је починио

Иначе, дјечак убица, који би свједочење требало да настави 17. октобра, нешто прије девет сати је изведен у санитету Хитне помоћи у пратњи полиције, из психијатријске клинике у којој борави од 3. маја. У зграду Специјалног суда у Устаничкој улици уведен је на службени улаз, а на исти начин, пет сати касније, у пратњи два џипа полиције, враћен је у исту клинику. Током свједочења су у суду били присутни и психијатар, као и старатељ ког му је додијелио Центар за социјални рад.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:25 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:35 Ноћни програм

    Ноћни програм