Источно Сарајево

Ђорђе Ждрале ухапшен због пуцњаве у кафићу ”Перла”

Ђорђе Ждрале, познати криминалац из Источног Сарајева, ухапшен је због сумње да је пуцао из пиштоља у кафићу у Источном Новом Сарајеву при чему, срећом, нико није повријеђен, сазнаје АТВ.

Пуцњава се догодила у ноћи између уторка и сриједе у кафићу ”Перла” у Дечанској улици, који је власништво Александра Мичића званог Ацо Македонац. Како сазнајемо Ждрале је био у друштву са Костом Пандуревићем и Далибором Бартулом и испалио је један хитац који је завршио у зиду кафића. Мотив и околности пуцњаве се истражују. Занимљиво је да овај случај уопште није био пријављен полицији, те да се до извршилаца дошло на основу оперативног рада полиције.

У ПУ Источно Сарајево наводе да је ухапшен Ђ.Ж. због сумње да је починио кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

”На основу наредбе Основног суда у Сокоцу а уз сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево извршен је претрес куће, помоћних објеката и возила које користи осумњичени и том приликом је пронађен један гасни пиштољ и 51 комад метака калибра 9 милиметара”, саопштено је из ПУ Источно Сарајево.

Додају да су извршени претреси објеката на још три локације подручју Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе, а које користе лица иницијала Б.Д. и К.П. из Источног Новог Сарајева.

”У току је документовање предмета након чега ће против осумњиченог надлежном  тужилаштву бити достављен извјештај о почињеном кривичном  дјелу”, наводе у полицији.

Ђорђе Ждрале је познато име из криминалног миљеа. Учествовао је у више пуцњава и обрачуна, а 2010. године је осуђен на 20 година затвора због убиства Љубише Савића Маузера, некадашњег начелника Управе полиције РС, које је извршено 7. јуна 2000. године у Бијељини.

Ждрале је и 1996. године осуђен на седам година затвора због убиства Горана Батинића, од чега је одлежао пет година и три мјесеца. Из затвора је пуштен након што га је помиловао тадашњи предсједник Републике Српске Мирко Шаровић. Суђено му је и за учешће у убиству брачног пара Тодоровић, али је правоснажно ослобођен оптужбе.

На Ждралу је у два наврата покушан атентат током 2006. године, а напади су били резултат сукоба са његовим кумом Дарко Елезом који је због тога и осуђен. Елез је осуђен на 15 година затвора због више тешких кривичних дјела, међу којима су и два покушаја убиства Ђорђа Ждрале.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Тајне музеја (Р)

    ''Тајне музеја (Р)