Потврђена

''Драгијевић угушио дјевојчицу у гепеку аутомобила'': Ово су детаљи оптужнице за убиство Данке Илић

  • 24.09.2024. 12:40

Дејан Драгијевић и Срђан Јанковић данас су оптужени за убиство двогодишње Данке Илић, док је Дејанов отац Радослав Драгијевић оптужен за кривична дјела непријављивање кривичног дјела и помоћ учиниосу послије извршења кривичног дјела.

Према наводима оптужнице, Драгијевић је дијете угушио у гепеку службеног аутомобила.

Подигнута оптужница за убиство Данке Илић (2)

Подигнута оптужница за убиство Данке Илић (2)

Наведено је да је Данка убијена 26. марта око 13.53 сати када су се двојица радника Водовода враћала са радног задатка. Аутомобил је возио Срђан Јанковић, док је Дејан Драгијевић био на мјесту сувозача. Дјевојчицу су, како је наведено, ударили аутомобилом и она је пала са десне стране возила, наспрам задњег десног точка, што је Драгијевић примјетио и рекао Јанковићу.

Они су се тада договорили да уклоне тијело дјетета како не би били ухапшени због кривичног дјела тешко дјело против безбједности саобраћаја.

Три кључна доказа за убиство мале Данке: Откривени детаљи оптужнице

Три кључна доказа за убиство мале Данке: Откривени детаљи оптужнице

Према наводима оптужнице, Драгијевић је био тај који је изашао из аутомобила, подигао дијете са земље и ставио га у пртљажник возила. Када је видио да је дјевојчица жива, наводно ју је угушио рукама. Јанковић је све вријеме пратио шта Драгијевић ради и пазио да неко не наиђе.

Окривљени су се тада, наводно договорили да тијело дјетета оставе на дивљој депонији на Старобањском путу ка Бору. Како тврди тужилаштво, када је Јанковић зауставио аутомобил, оставили су тијело дјетета на депонији.

Како тијела дјетета и даље нема, оптужница се заснива на исказима свједока и снимцима са надзорних камера који су указали на то да су двојица окривљених били на мјесту на ком је дјевојчица посљедњи пут виђена. Један од доказа њиховог кретање је и ГПС уређај службеног аутомобила, као и снимци са надзорних камера.

Окривљенима се на терет ставља кривично дјело тешко убиство дјетета за које је запријећена казна доживотни затвор без условног отпуста, преноси Телеграф.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.