Врховни суд

Друга избо чакијом, осуђен на три и по године затвора

Златко Видовић (43) из Бањалуке правоснажно је осуђен у Врховном суду Републике Српске на три и по године затвора због покушаја убиства суграђанина Бориса Зорића у октобру 2019. године.

Пресуда је изречена након што је судско вијеће одбило жалбу одбране као неосновану, те потврдило првостепену пресуду Окружног суда у Бањалуци.

Осим казне затвора Видовићу је изречена и мјера обавезног психијатријског лијечења од зависности, као и чување у Заводу за психијатријску форензику на Сокоцу.

Злочин се догодио 16. октобра 2019. године у стану Видовићевих родитеља у Бањалуци. Оптужени и жртва су били пријатељи, а критичне вечери су се посвађали и све је убрзо прерасло у физички обрачун.

У пресуди се наводи да је Видовић злочин починио у стању битно смањене урачунљивости, усљед зависности од алкохола и опијата, а критично вече у крви му је измјерена концентрација од 1,5 g/kg.

”Оптужени је узео чакију, са дужином сјечива од осам центиметара. Зорића је прислонио уз врата, а онда му је чакију прислонио уз тијело. Када је оштећени успио да га одгурне и побјегне из собе у ходник, гдје се саплео и пао, док је лежао на поду, оптужени му је пришао и ножем задао три убодне ране у предјелу лијеве стране грудног коша, лијевог рамена и лијеве подлактице. Том приликом је његов брат успио да му одузме нож”, наводи се у пресуди.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)