Притвор

”Ескадрон” открио три криминалне групе, кокаин куповао и свештеник

Окружни суд у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор за 16 особа ухапшених у акцији ”Ескадрон” због сумње да су се годину и по дана бавили продајом кокаина и марихуане у Бањалуци.

Притвор је одређен за Бориславy Ђукановићy (41) званом Гру, Миладину Лугићу (41), Стефану Свјетлановићу (28), Зорану Бркићу (29), бившем полицајцу Владимиру Малићу (43), Владимиру Максићу (31), Александри Радочај (31), Дарку Пављуку (40), Драгославу Јунгићу (50), Дијани Палачковић (43), полицајцу КПЗ Бањалука Горану Стојановићу (32), Александру Ћутковићу (52), Младену Ћутковићу (29), Младену Трубајићу (37), Борису Максимчуку (37) и Милошу Радаковићу (36) сви из Бањалуке.

Непрегледна колона 'марица' у Бањалуци: Ухапшени у Ескадрону спроведени у ОЈТ

Непрегледна колона 'марица' у Бањалуци: Ухапшени у Ескадрону спроведени у ОЈТ

Рјешењем суда мјера притвора одређена је и Немањи Јовановићу (35) и Марку Дувњаку (38) који се налазе у бјекству и за њима ће бити расписане потјернице.

Три криминалне групе

Свима је на терет стављено да су починили кривично дјело неовлаштене производње и промета дрогом, док су Јунгић, Ћутковић, Палачковићева и Стојановић осумњичени и за омогућавање уживања дроге. Према документима из истраге осумњичени су од почетка 2023. године вршили набавку, држали ради продаје, посредовали у продаји и продавали кокаин и марихуану.

Извор близак истрази за АТВ открива да су акцијом ”Ескадрон” заправо обухваћене три криминалне групе. Једну је предводио Ђукановић, другу Ћутковић, а трећу Малић.

Погледајте шта је све заплијењено у акцији ''Ескадрон''

Погледајте шта је све заплијењено у акцији ''Ескадрон''

”Они се преклапају, јер су неки радили и с једнима и другима и били су међусобно повезани. Докази против осумњичених скупљани су више од шест мјесеци, а осумњичени су снимани, праћени... За то вријеме документовано је више појединачних продаја дроге, а у неколико наврата су заплијењене и веће количине кокаина и марихуане”, каже извор близак истрази.

Свештеник ухапшен при куповини кокаина

Током истраге откривено је на десетине купаца наркотика. Међу њима се нашао и православни свештеник из Српца Петко Вуковић који је током спровођења акције ухапшен након што је у бањалучком насељу Борик купио кокаин од једног од осумњичених.

Вукелић о акцији ''Ескадрон'': Заплијењен кокаин и марихуана, рањен припадник САЈ-а

Вукелић о акцији ''Ескадрон'': Заплијењен кокаин и марихуана, рањен припадник САЈ-а

Из полиције је раније саопштено да је у акцији ”Ескадрон” заплијењено око 900 грама бијелог прашка налик кокаину, 1,1 килограм марихуане и 35.000 КМ. Пронађени су и други докази као што су дигиталне ваге, опрема за паковање дроге, мобилни телефони и слично.


Пратите нас и путем Вибера