Армин Халитовић

Градоначелник Босанске Крупе демантовао да је стриц малољетног убице припадник вехабијског покрета

  • Извор: Агенције
  • 28.10.2024. 14:44

Градоначелник Босанске Крупе Армин Халитовић званичним саопштењем демантовао је да је стриц дјечака који је у том граду убио једног полицајца, а другог ранио, припадник вехабијског покрета.

„С обзиром да смо у протекла два дана од разних медија добили много упита у вези са упослеником Градског органа управе Седић Исметом, а након што су одређени портали нетачним објавама довели његово име у вези са немилим догађајем које је наш град задесио, с циљем тачног и истинитог извјештавања, те очувања дигнитета и части како нашег упосленика Седић Исмета, тако и Градског органа управе, желимо јавност информисати о сљедећем: Седић Исмет није, како су неки портали пренијели нетачну информацију, амиџа који је познат полицији као припадник вехабијског покрета и он се не налази тренутно у Хрватској“, наводи се у саопштењу.

Како истичу, Исмет Седић живи у Босанској Крупи и свакодневно одговорно и посвећено обавља своје радне задатке на свом радном мјесту у Градском органу управе града Босанска Крупа.

Међу осумњиченима за тероризам и запосленик ПС Босанска Крупа!

Међу осумњиченима за тероризам и запосленик ПС Босанска Крупа!

„Управо га његова одговорност према задацима и досљедност у испуњавању обавеза чине узорним сарадником и вриједним чланом овог колектива“, стоји у саопштењу.

Одговорно тврде да Исмет Седић никада није довођен у било какву везу са вехабијским покретом, нити било каквим другим обликом екстремизма, нити је икада био предмет било каквих истражних радњи полицијских агенција. Како наводе,он је частан, поштен, узоран, одговоран прије свега човјек, а онда и вриједан члан колектива, који својим понашањем и радом доприноси позитивној атмосфери и квалитетним међуљудским односима.

Још једном позивају све портале и друге медије да се суздрже сензационалистичког и популистичког извјештавања с нетачним информацијама, јер је то, како наводе, озбиљна пријетња за друштво и медијску етику.

Тужилаштво УСК предложило одређивање притвора за малољетног терористу из Босанске Крупе

Тужилаштво УСК предложило одређивање притвора за малољетног терористу из Босанске Крупе

„Такво извјештавање, усмјерено искључиво на привлачење пажње и повећање популарности, без обзира на истинитост, шири дезинформације и доприноси стварању подјела и страха у друштву, а у овом случају нанијело је и немјерљиву штету угледу и части господина Седић Исмета. Позивамо још једном све грађане да не дозволимо да овај трагични догађај наруши повјерење и дух заједнице који смо годинама градили. Молимо вас још једном да у овим тренуцима као грађани овог града останемо мирни и достојанствени, да будемо пажљиви и информисани кроз поуздане изворе информација, те да избјегавамо непровјерене информације и коментаре на друштвеним мрежама. Ми смо заједница која је увијек знала остати прибрана и достојанствена и ово није тренутак да то заборавимо“, саопштено је из Града Босанска Крупа.

Додају да и даље имају пуно повјерење у предан и пожртвован рад тужилаштва и истражних органа, те у институције државе.

„Најмање што у овим тренуцима ми као грађани можемо учинити јесте да им додатно не отежавамо овако тешку ситуацију“, закључује се у званичном саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    ' Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.