Хрватска

Из загребачких банкомата украо пола милиона евра

  • Извор: СРНА
  • 18.10.2024. 18:25

У Хрватској је ухапшен 48-годишњи пљачкаш који је низом софистицираних провала у банкомате у Загребу украо 500.000 евра.

Истрагом је утврђено да је у бјекству од 2021. и за њим је била расписана потрага на нивоу ЕУ, саопштила је данас загребачка Полицијска управа.

Вишемјесечном полицијском истрагом ријешена су четири кривична дјела тешких крађа проваљивањем у банкомате и ухапшен разбојник јер је незаконито стекао имовинску корист у износу од 500.000 евра, навели су из полиције.

Пљачкаш је у простор у којем су се налазили банкомати поставио сакривене камере усмјерене на банкомат и тако дошао до сазнања о времену и начину пуњења, те о приступним шифрама за њихово отварање.

"Након што су банкомати напуњени новцем, електричним бициклом дошао би до простора у којем су се налазили, откључавао их и отварао помоћу раније израђеног кључа. Из откључаног банкомата отуђио је пуне касете с новцем, након чега је закључавао и банкомате и простор у којем се налазе", навела је полиција.

Осумњичени 48-годишњак је ухапшен на подручју Загреба.

Утврђено је да је за њим била расписана потрага на нивоу ЕУ и околних земаља Хрватске ради издржавања казне од шест година због раније почињених софистицираних кривичних дјела тешких крађа проваљивањем.

Осумњичени је предат у загребачки затвор на издржавање казне, а кривична пријава биће поднесена Општинском тужилаштву у Загребу, преносе загребачки медији.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Лото, Лутрија РС

    ''Лото, Лутрија РС

  • 20:10 Емисија: Прича се

    '' Емисија: Прича се

  • 21:25 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:10 Серија: Авионџије

    'Серија: Авионџије

  • 22:40 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:55 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)