Огњен Божовић

Када ће бити завршено суђење за масакр у Рибникару: Огласио се адвокат

  • Извор: Телеграф
  • 24.10.2024. 12:23

Данашње парнично суђење по тужби 27 чланова породица деветоро убијених у "Рибникару" затворено је за јавност након изјашњавања представнице комисије вјештака о томе шта су користили током вјештачења.

Јавност је искључена на захтјев пуномоћника оштећених породица Огњена Божовића, због заштите података о личности, с обзиром на то да су у питању психолошка и психијатријска вјештачења дјечака који је пуцао у школи, али и самих оштећених. 

Огласио се Сергеј Трифуновић након што је пријавио жену за насиље

Огласио се Сергеј Трифуновић након што је пријавио жену за насиље

У изјави након завршетка рочишта Божовић је истакао да у децембру очекују крај тог судског процеса.

"Током љета је завршена фаза вјештачења у парничном поступку. Добили смо налазе и мишљења за првотуженог и за тужиоце и пред рочиште су стигле одређене примједбе тужене стране на то, тако да смо данас саслушавали вјештаке који су одговарали на питања тужених, појашњавајући одређене психолошке и психијатријске категорије и одговарајући на нека друга питања и отклањајући неке евентуалне нејасноће. Данас је практично завршено саслушање вјештака и самим тим фаза вјештачења. Сљедеће рочиште заказано је за 11. децембар, остаје да се види још неки дио медицинске документације и да ли има потребе за допунским налазима или изјашњења. Ако не буде неких непредвиђених околности, ми чак очекујемо да евентуално у децембру и завршимо суђење. Надамо се да се ближимо крају овог поступка“, рекао је Божовић за Танјуг.

Ево који су временски услови најбољи за кисељење купуса

Ево који су временски услови најбољи за кисељење купуса

Подсјетимо, представница комисије вјештака Анета Лакић је, прије него што је суђење затворено за јавност, истакла да су током вјештачења користили психијатријски налаз вјештака произашао из прегледа дјечака 3. маја, непосредно након масовног убиства, као и да се тај психијатријски извјештај сматра "једним од најинформативнијих и најизворнијих" када су у питању подаци о малољетном К.К.

Она је додала и да су вјештаци гледали снимке са камера школе, али и да је велики дио налаза и мишљења вјештака проистекао из непосредног разговора са дјечаком и резултата психолошких тестова које је радио, а да су са њим разговарали четири дана.

Радост у афричком селу: Херцеговац довео воду

Радост у афричком селу: Херцеговац довео воду

Такође иако је пуномоћница Кецмановића Марина Ивеља, како у овом, тако и у парничном поступку по тужби породице убијене Адриане Дукић, тражила да вјештаци прије одговарања на питања прочитају исказ дјечака који је 8. и 17. октобра дао у кривичном поступку када је свједочио против родитеља, Лакић је рекла да је, то "потпуно друга тема" јер се дјечак ту изјашњавао као свједок, док је судија истакла да тај приједлог пуномоћнице уопште неће бити предмет разматрања, преноси Телеграф.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?