Предмет ”Транспортер”

Колумбијски кокаин, преко Градине, стигао у Бањалуку

Читањем преписки из ”Скај” и ”Аном” апликација у Суду БиХ настављено је суђење Бојану Цвијетићу и осталим оптуженима за организовани криминал и међународну трговину дрогом у предмету ”Транспортер”.

У судници су данас презентоване комуникације између више особа којима се, према наводима тужилаштва, доказује 12. тачка оптужнице која се односи на набавку пет килограма кокаина из Словеније, од чега су три килограма прокријумчарена у БиХ, док је остатак завршио у Загребу. За то су оптужени Александар Николић, Петар Дукић, Саша Рађевић и Синиша Бачић.

У порукама се помиње да је кокаин из Колумбије и да се ради о ”баш доброј роби”. Николић је размјењивао и фотографије наводног кокаина, на којима се види ”цигла бијелог” са утиснутим бројем 23.

Према оптужници куповину дроге договорио је Николић. Добављач је дрогу довезао у Загреб, па је Николић преко Дукића организовао њен транспорт у БиХ. У оптужници се наводи да је, за 1.000 евра, Бачић 10. фебруара 2021. године дрогу илегално превезао преко граничног прелаза Градина у аутомобилу ”тигуан” и предао је Саши Рађевићу који је дрогу предао Дукићу, а он даље једној особи у Бањалуци и Николићу у Источном Сарајеву.

Како је изгледао дио данашњег рочишта у Суду БиХ, погледајте у видео прилогу.

У предмету ”Транспортер” оптужени су Бојан Цвијетић, Петар Дукић, Миливоје Тодоровић, познат и као Мр. Си, Александар Николић, Харис Хоџић, Јеленко Кнежевић, Саша Рађевић, некадашњи главни инспектор МУП-а РС Младен Миловановић, Даворин Поповић, Горан Стојисављевић, Иван Јурић, Драган Кресојевић, Славко Брборовић, Жељко Максимовић, Елдин Хажбић, Радислав Тешић, Младен Панић и Синиша Бачић. Оптужницом су обухваћене и фирме ”Милко" д.о.о. Лакташи, фирма  ”21. мај" д.о.о. Бања Лука и ”Стар-Р” д.о.о. Источно Ново Сарајево.

Погледајте како је Раилић тражио кокаин: ”Даће ти брат драга срца 37 за кило”

Погледајте како је Раилић тражио кокаин: ”Даће ти брат драга срца 37 за кило”

У оптужници се, између осталог, наводи да су Цвијетић и остали од почетка 2019. до краја 2021. организовали, испланирали и релизовали кријумчарење 35 килограма кокаина, из Холандије и Белгије у БиХ. Такође, на терет им се ставља и кријумчарење од 3.000 килограма сканка из Албаније и сусједних земаља, као за и складиштење веће количине сканка. Ухапшени су у акцији ”Транспортер” када је МУП РС открио и заплијенио око 300 килограма марихуане. 

Фото/видео: Суд БиХ

”Башић примјетио да га прати маскирани човјек, али због скромности томе није придавао пажњу”

”Башић примјетио да га прати маскирани човјек, али због скромности томе није придавао пажњу”


Пратите нас и путем Вибера