Алија Балијагић

Ко је осумњичени за убиство брата и сестре: Силовао, пљачкао и крао

  • Извор: Блиц
  • 26.10.2024. 13:30

Алија Балијагић, који је осумњичен за двоструко убиство које се десило синоћ у бјелопољском селу Соколац, рејон Томашево, вишеструки је повратник и починилац у вршењу више кривичних д‌јела из области имовинских деликата и силовања.

Он је одраније познат полицији. За осумњиченим полиција трага већ 15 дана због другог кривичног д‌јела крађе пушке.

Балијагић који је осумњичен за убиство Миланке и Јована Маџгаља у бјелопољском селу Соколац, прије осам година осуђен за кривично д‌јело силовање.

Полиција упутила апел мјештанима да не излазе из кућа, убицу траже и хеликоптерима

Полиција упутила апел мјештанима да не излазе из кућа, убицу траже и хеликоптерима

Осуђен је у бјелопољском Вишем суду на седам година затвора, након што је силовао 76-годишњу старицу 30. октобра 2015. године, у приградском насељу у Бијелом Пољу.

“Нема мојих ДНК трагова и зато сматрам да је у питању класична намјештаљка”, тврдио је он током суђења.

У оптужници се наводи да је Балијагић 30. октобра 2015. године, око 19 часова, у насељу Љешница, употребом силе и пријетњом по живот, обљубио 76 годишњу старицу.

Како је стајало у оптужници, Балијагић је дошао у њену кућу и одгурнуо је из ходника у кухињу, ухватио за рамена и рекао да се скине, па ју је силовао.

Након тога пуцао је и на полицију.

Иначе, Алија Балијагић је из Бањег села.

Балијагић је, како пише ПВ портал, у новембру 2015. током пљачке из једне од кућа у свом селу узео оружје док су се укућани налазили на спавању, а како се сумња починио је више крађа по Бањем селу, Окладима и Павином Пољу. Балијагића на овим просторима памте као разбојника који се одметнуо у шуме, а због разних разбојништава и разбојничких крађа и других д‌јела око двије деценије је провео у затвору, пише НКТВ.

Крајем осамдесетих сумњичио се за више крађа по околним селима, након је прешао у Србију. Прије него што је 2003. године пао у руке антитерористичкој јединици МУП Црне Горе, Балијагић је по селима пријепољске, прибојске и чајетинске општине, близу нововарошких села, починио серију крађа и разбојништава, упадајући у старачка домаћинства, кријући се од потера и сијући страх и трепет по планинским селима.

У мају прошле године њега су претукла тројица комшија, нанијевши му тешке тјелесне повреде, за шта се у Основном суду још води поступак.

Балијагић је тада тврдио да се смирио, да му браћа и и сестре, који живе у иностранству помажу материјално, и да жели да води миран и поштен живот, иако се осјећа одбаченим од друштва.

Подсјећамо, у Бијелом Пољу су синоћ убијени М.М. и Ј.М. који су брат и сестра. Злочин је извршен ватреним оружјем. Из полиције поручују да су на терену све расположиве јединице, а грађане позивају на опрез.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Бизнис клуб (Р)

    ' Бизнис клуб (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 17:50 Револуције 1917 (Р)

    Револуције 1917 (Р)