Шверц цигарета

МУП Српске саопштио детаље акције ”Кингс” у којој је учествовао и Европол

МУП Републике Српске огласио се о оперативној акцији ”Кингс” у којој су ухапшени помоћник командира Јединице Граничне полиције БиХ у Требињу Благоје Миловић и држављанин Хрватске Ивица Баго, док је у бјекству замјеник директора СИПА Зоран Галић.

Како наводе акцију је спровела Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске на осноцу међународне размјене информација са ЕВРОПОЛ-ом и у сарадњи са ПУ Требиње и СИПА.

”У акцији, у чијој су реализацији на терену учествовали и припадници Европола, извршен је претрес стамбених објеката и превозних средстава која користе осумњичена лица на седам локација на подручју Требиња, Берковића, Посушја, Стоца и Груда приликом чега је одузето једно путничко возило, већи број мобилних телефона, носача СИМ картица, роковника, преносних рачунара, носача дигиталних медија и службених докумената”, саопштио је МУП Српске.

Додају да је Баго ухапшен у Грудама, а Миловић у Требињу, док се за више особа и даље трага.

Погледајте хапшење службеника Граничне полиције БиХ

Погледајте хапшење службеника Граничне полиције БиХ

”Полицијски службенци Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске, под надзором поступајућег тужиоца Тужилаштва БиХ, настављају даљу интензивну истрагу”, наводе у МУП-у Српске.

Појашњавају да је акције ”Кингс” усмјерена на документовање кривичних дјела организовани криминал у вези са давањем поклона и других облика користи, недопуштеним промет акцизних производа, недопуштеном трговином, злоупотребом положаја или овлаштења, примањем поклона и других облика користи, те одавање тајних података. Група је, како сазнајемо, махом била умијешана у шверц цигарета.

Подсјетимо из Тужилаштва БиХ је раније саопштено да је замјеник директора СИПА и некадашњи директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић јуче побјегао у Хрватску након што је сазнао да му се спрема хапшење.

Замјеник директора СИПА побјегао у Хрватску када је сазнао да му се спрема хапшење

Замјеник директора СИПА побјегао у Хрватску када је сазнао да му се спрема хапшење

”Након добијених информација Галић је 8. јула у поподневним часовима илегално прешао границу БиХ и побјегао у Хрватску гдје се и сада налази. Тужилаштво БиХ ће заједно са домаћим институцијама и међународним партнерима, спровести истрагу како би идентификовало и у складу са законом процесуирало наведено лице”, саопштило је Тужилаштво БиХ.

Пратите нас и путем Вибера