МУП Републике Српске

Начелник Брода пријављен за злоупотребу ”тешку” 287.000 КМ

Начелник општине Брод Зоран Видић пријављен је добојском тужилаштву због сумње да је починио кривично дјело злоупотребе службеног положаја, којим је општина оштећена за 287.655 КМ.

Пријаву је поднијела је Управа криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске, а осим Видића извјештајем је обухваћен и Горан Васиљевић из Модриче, овлаштени процјенитељ архитектонске струке, коме је на терет стављено кривично дјело злоупотреба процјене.

”За првоосумњиченог постоји основ сумње да је као одговорно лице општине Брод закључио уговор о продаји општинског земљишта са привредним друштвом из Градишке иако је знао да земљиште има већу тржишну вриједност. За другопријављеног постоји основ сумње да је као овлаштени процјенитељ злоупотријебио овлаштење вјештака за процјену, те је задату процјену извршио паушално и уопштено по значајној мањој вриједности у односу на раније утврђиване процјене тржишне вриједности”, саопштио је МУП Српске.

Додају да је на тај начин Општина Брод оштећена за износ од 287.655 марака, док је привредно друштво из Градишке остварило противправну имовинску корист у истом износу.

Начелник општине Брод Зоран Видић каже да је упознат са истрагом која је против њега покренута.

”Oчигледно је да се ту ради о монтираном прогону с циљем нарушавања мог политичког рејтинга”, истакао је Видић.

Пратите нас и путем Вибера