Покушај убиства

Након безбједносног скандала Ирачанин ухапшен по потјерници Интерпола Њемачке!

Држављанин Ирака Мохамед Длован Ибрахим Мохамед, кога је Служба за послове са странцима БиХ скандалозно пустила на слободу, ухапшен је у Сарајеву на основу црвене потјернице због покушаја убиства, ексклузивно сазнаје АТВ.

Ирачанина су у прошле седмице ухапсили полицијски службеници СИПА након што је утврђено да је Интерпол Њемачке за њим расписао потјерницу за кривично дјело покушаја убиства у тој земљи. Послије криминалистичке обраде он је предат у надлежност Суда БиХ и одређен му је екстрадициони притвор.

”Суд је у 31. маја у поступку изручења потраживаног Мохамед Длован Ибрахим Мохамед, по међународној дифузној потјерници НЦБ Интерпол Визбаден, односно Интерпола Сарајево, расписаној 23. маја, у циљу кривичног гоњења  за кривично дјело покушај убиства са умишљајем са наношењем тјелесне повреде опасном радњом, донио рјешење којим је потраживаном одређен екстрадициони притвор, који може трајати шест мјесеци, односно до 30. новембра 2024. године”, речено је за АТВ у Суду БиХ.

У БиХ боравили илегално и без пасоша

Ради се о једном од двојице Ирачана који су, у вријеме појачане терористичке пријетње по БиХ, ухапшени у Лакташима, али су скандалозним поступањем бањалучке Теренске канцеларије Службе за послове са странцима завршили на слободи.

Наиме, њима је тада изречено рјешење о протјеривању - на добровољној бази и нису предати у Имиграциони центар, иако код себе нису имали путне исправе и утврђено је да су илегално ушли и боравили у БиХ.

Безбједносни скандал у БиХ: Да ли ће неко одговарати?

Безбједносни скандал у БиХ: Да ли ће неко одговарати?

О овом безбједносном скандалу АТВ је детаљно извјештавао прије седам дана, али за ове пропусте нико није одговарао нити је покренут дисциплински поступак против службеника СПС - Теренске канцеларије Бањалука.

Теренска канцеларија под истрагом Тужилаштва БиХ

Ипак, како сазнајемо, СИПА и Тужилаштво БиХ већ двије године истражују могуће незаконитости у раду Теренске канцеларије Службе за послове са странцима у Бањалуци.

”Истрага се спроводи у вези са незаконитим запошљавањем пензионерке као записничарке у Теренској канцеларији Бањалука, злоупотребе у вези кориштења службених возила у приватне сврхе, као и исплате незаконитих награда за рад. Истрага се спроводи на основу пријаве која је Тужилаштву БиХ поднесена 2022. године”, каже извор АТВ-а.

Лажна инспекторка: Годинама се представљала као службеник СИПА и МУП-а

Лажна инспекторка: Годинама се представљала као службеник СИПА и МУП-а

А какви су скандал мајстори запослени у Теренској канцеларији у Бањалуци свједочи и афера са лажном инспекторком, која је дужи период долазила у ову институцију представљајући се као ”инспектор СИПА”. Службеници су јој редовно излазили у сусрет, а да нико никада није провјерио да ли се заиста ради о службеном лицу. Због овог случаја је против Марије Б. поднесена пријава за лажно представљање Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука: Плутон - поново откривен, документарни програм

    'Гола наука: Плутон - поново откривен, документарни програм

  • 11:20 Обиљежавање годишњице битке на Козари, пренос

    ''Обиљежавање годишњице битке на Козари, пренос

  • 12:20 Серија: Ред Рок (12+) (Р)

    Серија: Ред Рок (12+) (Р)