Акција Европола и српске полиције

Носио силиконску маску: Ухапшен плаћени убица

  • Извор: Агенције
  • 16.10.2024. 17:17

Јуче су припадници Европола, у сурадњи са српском полицијом, ухапсили М.К., који је осумњичен за убиство Зорана Ускоковића Сколета (23) у Раковици 2021. године.

Према информацијама које је објавио Европол, М.К. је био ангажован као плаћени убица, а оружје које је користио у злочину посебно је доведено у Србију за ту сврху.

Ускоковићев отац, Зоран, убијен је 2000. године у пуцњави након дуге потјере, а вјерује се да је он био укључен у убиство Жељка Ражнатовића Аркана.

У стану му пронађено оружје - Пријетио тужиоцу, па ухапшен

У стану му пронађено оружје - Пријетио тужиоцу, па ухапшен

Поред М.К. (38), ухапшени су и Н.Ж. (45), А.Д. (31) и В.Б. (39), сви осумњичени за тешко убиство и удруживање ради криминалних активности, наводи Министарство унутрашњих послова. Према налогу Н.Ж., М.К. је био маскиран у старца помоћу силиконске маске и извео је атентат пуцањем из непосредне близине.

Европол је саопштио да је М.К. опасан плаћени убица којег је ангажовала криминална група ради освете. У идентификацији убице и његових помагача кључну улогу су одиграли обавјештајни подаци које је Европол прикупио током рада на дешифровању криптованих комуникацијских платформи које користе организоване криминалне групе.

Свирепо убио рођака - Машићу одређен једномјесечни притвор

Свирепо убио рођака - Машићу одређен једномјесечни притвор

Маскиран као старац Према саопштењу Европола, вођа криминалне групе је био кључан за регрутацију М.К., организацију оружја и логистику убиства. Он је осмислио план бијега те ангажовао додатне сараднике који су пратили жртву прије напада. Оружје кориштено у убиству је донијето у Србију специјално за овај злочин.

Убиство се догодило 2021. године у Београду, а М.К. је носио силиконску маску старијег мушкарца и шетао са штапом, имитирајући старију особу. Приближио се Ускоковићу и испалио два метка из близине, при чему је један погодио жртву у главу.

Руска војска ослободила четвртину територије коју је Украјина освојила!

Руска војска ослободила четвртину територије коју је Украјина освојила!

Тужилаштво за организовани криминал је саопштило да је комуникација између чланова криминалне групе одвијала путем криптованих телефона. Европол је нагласио да су српски полицајци послати у сједиште Европола у Хагу, а током хапшења у Београд је стигао специјални тим Европола како би пружио подршку локалним властима.

Операција је резултирала хапшењем М.К. и његових сарадника, те је у потпуности разоткривена мрежа која је стајала иза овог злочина.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.