ОЈТ Бањалука

Осумњичени за напад на Новитовића пуштени на слободу

Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци пустило је на слободу Петра и Младена Којића, те Сашу Ковачевића, осумњичене за напад на в.д. директора шумског газдинства ”Дрина” Сребреница Милана Новитовића.

”Поступајући тужилац испитао је осумњичена лица на околности почињених кривичних дјела. С обзиром на то да нису испуњени законски разлози за одређивањем мјере притвора, након испитивања осумњичена лица су пуштена и у наставку кривичног поступка браниће се са слободе”, саопштило је ОЈТ Бањалука.

Ковачевић је осумњичен за насилничко понашање, Младен Којић за насилничко понашање и угрожавање сигурности, док се Петру осим та два дјела на терет ставља и оштећење и одузимање туђе ствари.

Напад се догодио на излазу са аутопута у Береку код Градишке. Сумња се да су Којићи аутомобилом пресрели возило у којем је био Новитовић, те су бејзбол палицама разбили стакло на његовом возилу. 

Према сазнањима АТВ-а, досадашња истрага указује да су мотиви напада нерашчишћени имовински односи на релацији Новитовић и Ковачевић, који су заједно у послу око изградње зграде у Бијељини.

”Њихови односи су нарушени због новчаних дугова и ту је већ било узајамних пријетњи, праћења и слично. Досадашњи резултати истраге указују да су се њих двојица јуче срели и постоје наводи да је Новитовић из аутомобила ”махао” пиштољем према Ковачевићу, те га је након тога пратио”, рекао је добро упућени извор АТВ-а.

Он је додао да је Ковачевић због тога позвао Којиће, тражећи им да ”препадну” и ”упозоре” Новитовића. Они су га возилом пресрели на излазу са аутопута и бејзбол палицом му полупали стакло на аутомобилу. Досадашња истрага указује да пуцњаве није било, али су опречне изјаве актера око тога ко је био наоружан пиштољем. Наиме, Новитовић је тврдио да су извршиоци имали и палицу и пиштољ, док су они то негирали. Незваничне информације указују да је пиштољ припадао Новитовићу и да су му нападачи одузели оружје када је њиме покушао да се одбрани.


Пратите нас и путем Вибера