У бјекству

Ово је одбјегли Паљанин који је ухапшен због стравичне несреће у Србији

Томислав Петровић (36) звани Томо из Пала, који је ухапшен у Србији због сумње да је изазвао саобраћајну несрећу у којој је погинула С.Ј. (38) и повријеђене су њене три кћерке и супруг, налази се на потјерницама БиХ и Аустрије.

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да је прије два дана ухапшена особа под именом Иван Петровић (36), са хрватском возачком дозволом и личном картом због изазивања саобраћајне несреће и да је због сумње у стварни идентитет лица, а на основу обавјештења Интерпола Сарајево утврђено да се радило о фалсификованим документима.

”Прије два дана полиција је ухапсила Ивана Петровића (1988), због изазивања саобраћајне несреће код Бачког Петровца у којој је једна особа смртно страдала”, изјавио је Дачић.

Он каже да је осумњичени код себе имало возачку дозволу и личну карту Хрватске.

”Због сумње у стварни идентитет лица тражене су информације од партнерских полиција, и упоређивањем отисака прстију утврђено је, на основу обавјештења Интерпола Сарајево да се ради о Томиславу Петровић (1988), држављанину БиХ, за којим је расписана међународна потерница БиХ и Аустрије, а да су му хрватски документи фалсификовани”, изјавио је Дачић.

Паљанин с потјерницом изазвао стравичну несрећу у Бачком Петровцу!

Паљанин с потјерницом изазвао стравичну несрећу у Бачком Петровцу!

Као што је АТВ писао стварни идентитет Петровића откривен је захваљујући оперативцима МУП-а Републике Српске, који за њим трагају у оквиру акције ”Спартакус” због сумње да је умијешан у трговину наркотицима. У оквиру истраге расвијетљена су и друга кривична дјела попут прања новца, фалсификовања исправа и слично.

За Петровићем је потјерницу расписао и Суд БиХ јер се није одазвао на издржавање казне затвора у трајању од 13 мјесеци, на коју је осуђен у предмету ”Волан” као члан криминалне групе која се бавила крађама возила.

За њим трага и Основни суд у Сокоцу који је против Петровића потврдио оптужницу за напад на полицијског службеника, кога је у септембру 2022. напао на Палама када је ухапшен заједно са једним од најтраженијих бјегунаца Европске уније Младеном Самарџијом.

Подсјетимо, стравична несрећа код Бачког Петровца догодила се 6. октобра када је дошло до судара ”мерцедеса” којим је управљао Петровић, те ”фијат мултипле” у којој се налазила петочлана породица. У стравичном удару С.Ј. је погинула и повријеђене су њене кћерке, старе 7, 9 и 10 година, као и супруг Ж.Ј. (36). Истрагом је утврђено да је возач у тренутку несреће возио са 1,48 промила алкохола у крви. Чак је снимљен како непосредно прије несреће аутомобилом кривуда по путу. 

Иначе, возило којим је Петровић изазвао несрећу је власништво контроверзног бизнисмена Владимир Ковића, који се доводио у везу са одређеним кривичним дјелима.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:35 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:35 Ноћни програм

    Ноћни програм